*Nettavisen* Nyheter.

Slik overlever du julen

Redd for å legge på deg i julen? Her er Fedon Lindbergs beste tips for julebord og julemat.

24.10.05 09:06

(SIDE2): Julen er på vei, og før julaften synges inn av Sølvguttene skal de aller fleste innom julemiddager, julebord og julefester. Fet mat, alkohol og snacks er på vei.

Fedon Lindberg har noen tips til hvordan du kan unngå at du våkner opp til en skikkelig blåmandag 1. januar. Her er hans beste tips:

1. Aldri gå skrubbsulten til fest. Før du kler på deg for å gå, spis gjerne en sunn snack, en håndfull blandede rå nøtter og en frukt, litt yoghurt eller kesam, eller en liten ostebit.

2. Før du forlater hjemmet, finn en stille plass, lukk øyne og prøv å visualisere at du står i buffékøen og velger sunne alternativer. Dette er en god øvelse som vil styrke din viljestyrke.

3. Når du står foran bufféen, få først en oversikt over det som finnes og bestem deg for hvilke retter du har mest lyst på og som samtidig er sunnere valg, innen du begynner å forsyne deg. Har du allerede hatt en snack hjemme, vil du trolig ha dempet matlysten en del. Velg fisk og skalldyr, hvis det er tilgjengelig, og forsyn deg med masse grønnsaker og oljebasert dressing.Ta gjerne kjøtt, men unngå mye synlig fett. Forsyn deg forsiktig med stivelsesholdig mat som poteter, ris eller pasta, ta heller mer av andre rotgrønnsaker som kålrabistappe. Spis heller frukt enn masse kaker, eller i det minste forsyn deg med et lite kakestykke. Spis sakte og nyt maten.

4. Pass på hva du drikker. Mye alkohol virker vektøkende, særlig gjelder dette øl og sukkerholdige drinker og brus. Ta 1-2 glass tørr vin og nyt det sakte.

5. Hold din nye strategi for deg selv og ikke fortell om den til andre.

Når julen er over vil du være stolt av deg selv og glad for at du har klart deg uten vekttillegg, mens mange rundt deg vil slite med dårlig samvittighet og kaste seg over enda en ny ekstrem slankekur. Husk å belønne deg selv for det du har oppnådd, men unngå å belønne deg med mat. Kanskje en ny kjole, en fin CD plate, spa behandling eller en storbyweekend kan være en god idé? Husk at et bedre kosthold og sunnere livsstil er noe du vil ha glede av resten av livet.

Tipset er gitt på nett-treff i diett- og slankeklubben Fedonklubben. Klikk her for å besøke den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag