*Nettavisen* Nyheter.

Slik overlever du studiestarten

Hverdagen er atter tilbake og skolebenken står for tur. Her er noen tips for hvordan å forberede seg til studiestart for deg i høyere utdanning.

Finn motivasjon. Dette er nok en essensiell faktor for å lykkes og å trives i din egen studiesituasjon. Tenk positivt, husk at det er ditt liv det er snakk om, du studerer fordi du selv vil.

Skaff deg pensumbøkene ved semesterstart. Å utsette det vil bare utgjøre en unødig stressfaktor. Vær i forkant heller enn i etterkant.

Få et overblikk over pensum. Før du begynner å lese for fullt, ta en titt på kapitteloversiktene og bla litt i bøkene.

Bli kjent med lærestedet. Ofte arrangeres omvisninger for nye studenter, og du kan også se deg om på egenhånd. Slik vil du lettere finne frem til forelesningssaler og eventuelt hvor du kan få kjøpt den essensielle morgenkaffen.

Bli med i en faddergruppe. Dette er sosialt og får tankene bort fra pensum. Du får muligheten til å treffe nye mennesker, alt i regi av litt mer etablerte studenter.

Skaff deg tilgang til internett. Dette er blitt en viktig ressurs i mange læreinstitusjoner, og du vil her finne alt fra fagrelatert informasjon til tidspunkt for fest. Hvor stor vekt en institusjon legger på bruken av internett er selvsagt individuelt, men de fleste har nå utviklet egne hjemmesider. Har du ikke tilgang på pc hjemmefra, finnes det egne pc-saler for studenter på lærestedet.

Mange studenter opplever mangelfull informasjon ved studiestart, og det kan være vanskelig å vite hvor man kan finne den. Som nevnt er lærestedets hjemmesider en god kilde, ellers kan du spørre litt mer etablerte studenter, eller kanskje rådgivere.

Etter hvert som semesteret går sin gang, husk å gi deg selv pauser. Sov så lenge du vil en dag, det er lov en gang i blant. Men ikke la det utvikle seg til en (u)vane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.