RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik påvirker krigen vekstmarkeder

Sist oppdatert:
- De tyrkiske og russiske markedene er de to såkalte vekstmarkedene (emerging markets) som berøres direkte av Irak-krigen, sier Maryam Mansoury i DnB Asset Management i London. Hun er skeptisk til Tyrkia for tiden, men positiv til Russland
Maryam Mansoury, som leder DnB Asset Mangements Global emerging market fund, sier hun nå er forsiktig med å investere i Tyrkia nå.

- Uansett om tyrkiske myndigheter vil tillate amerikanske styrker å bruke fly- og militærbasene deres ved grensen mot Irak eller ikke, vil tyrkerne lide under mindre turisme til sommeren, ettersom en krig i regionen gjør at mange turister vil holde seg unna de tyrkiske feriestedene, sier hun, ifølge en artikkel på DnBs nettside.

Mansoury mener Tyrkia burde forhandle seg frem til en pengestøtteavtale med USA for å få kompensasjon for dette.

Dersom Saddam Hussein fjernes og de økonomiske sanksjonene mot Irak heves vil Mansouri tid vurdere å øke investeringene i Tyrkia, spesielt innenfor eksport og bygg og anlegg. Hun opplyser at Tyrkia var Iraks største handelspartner før Gulf-krigen i 1990.

- Videre vil Tyrkia i en slik situasjon kunne begynne å ta inn inntekter for bruken av oljeledningene som går fra Irak gjennom Tyrkia til Middelhavet, fortsetter hun.

Ustabilitet i den kurdiske befolkningen representerer imidlertid hovedrisikoen for Tyrkia.

Når det gjelder Russland, har Mansoury et positivt syn på investeringer i dette markedet.

- Aksjene her er rimelige sett i forhold til likviditet og inntjening. Videre reformerer myndighetene landet i rask fart, noe som er fordelaktig for aksjemarkedet, forklarer Mansoury.

Hun peker på Russlands økte betydning som oljeeksportør og på det faktum at landet snart blir en del av Verdens handelsorganisasjon.

Hun er positiv til aksjeinvesteringer i Russlands oljesektor, tele- og kommmunikasjonsbransjen og selskaper som forvalter naturressurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere