Slik pusser du opp gutten

At gutter slurver mer med utseendet enn kvinner er ingen hemmelighet. Her er triksene for oppussingen.

15.06.06 13:14

(Side2: ) De aller fleste gutter ville hatt påskriften «oppussingsobjekt med godt potensial,» om det var slik at de ble gjenfødt som eiendomsannonser. Akkurat dette potensialet kan tas tak i og selvfølgelig gjøres noe med, og som Maxbo sier: Det skjer ikke noe før du starter.

En advarsel til menn først: Det er ikke lov å lese denne saken. Dette er en guide for kvinner som skal fikse gutter. Som mann har du sikkert mer bruk for denne saken om Aylar.

1. Håret
Svært mange menn mener det å klippe seg er et unødvendig onde, men blir samtidig svært fornøyd hvis de får sveisen de har sett på bilder av sine favorittfotballspillere (hvis du ikke tar med Ronaldo...). La gutten få håret til å vokse litt ekstra, bestill en time hos en frisør du ellers ville blitt sjalu på og ta han med. Ignorer klaging på at «det er litt femi å gå her» og vent til han ser frisøren. Da holder han kjeft lenge nok til at sveisen kan bli bra. Gi klar beskjed til frisøren at hun bestemmer. Ikke han.

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Barbering

De aller fleste menn slurver med barberingen, og har et forhold til skjegg som kvinner ville hatt til barbering av leggene på en fire måneders jentetur på fjellet. For mange har det med redskapen å gjøre, men også det faktum at det ikke alltid er like lett for mannfolkene å finne ut hva som passer best til sitt ansikt. Her er det ikke noe annet valg enn å gi klar beskjed. Gode uttrykk er: «Du er sexy når du er nybarbert» eller hvis du liker litt skjeggvekst prøv denne: «Du ser ut som Clint Eastwood i The Good, the Bad and The Ugly når du har tredagers skjegg.» Ingen har sagt at menn er vanskelige.

3. Sko
Er det en ting menn ikke skjønner så er det sko. De samme skoene brukes år etter år, og at de skal passe med resten av klærne er for menn like uforståelig som Riemann-hypotesen (for de som ikke helt er inne i mattenerdeverdenen så er det et av de mange uløste matematikkproblemene).

Her kan du enkelt slå to fluer i en smekk: Det er gøy å kjøpe sko, og han trenger gode sko. Hvis han nekter å bruke de nye skoene du har kjøpt er det bare å bruke velkjente triks: «Hvis du liker meg så vil du bruke skoene jeg har kjøpt til deg...» og lignende uttalelser.

Klikk på bildet for å forstørre.


4. Undertøy

Det må sterk lut til for at menn skal slutte å bruke den eldgamle bokseren som så vidt henger sammen. Her er det bare en ting som gjelder, og det gir deg litt jobb - men samtidig vil redde deg fra å se de redselsfulle underbuksene. Si at du kan vaske tøyet hans en gang, noe han selvfølgelig blir glad for. Du sier ingenting om at det du skal gjøre er å ta en sterk gjennomgang av undertøyet hans. Kast alt som ser forferdelig ut, eller er meget slitt. Når det er tomt i undertøysskuffen har han ikke noe valg: Nye må kjøpes.

5. Bukser
Fasong er for menn noe kvinner har. Ikke noe buksene skal ha noe som helst med å gjøre. Sleipe triks må brukes igjen, og det aller enkleste er som følger: Er mannen over 30 år er det bare å si at han ser ung ut med buksene som han prøver (se under for hvordan du skal få ham til å prøve klær, og ikke bare kjøpe dem uprøvd). Er han under 30 år så bruker du det motsatte: Han ser mandig ut med buksene. Nok en gang, det er ingen grenser for hvor enkle menn er. Bli med i butikken når buksene skal kjøpes slik at han ikke ser på prislappen, men velger riktig bukse - og ikke bare den billigste.

6. T-skjorter
Menn elsker t-skjorter omtrent like mye som øl, avkledde kvinner og fotball. Dette er selvfølgelig noe som kan utnyttes. Stadig flere kjente designere lager t-skjorter som har mer enn påskriften: Sug og svelg, trivelig helg. Sjekk blant annet hos Threadless.com. Siden menn er såpass glade i t-skjorter så er det egentlig bare å spille på lag med dem. Fotballtrøyene får du ikke gjort noe med, men han trenger ikke alltid å kjøpe de to størrelser for store.

Klikk på bildet for å forstørre.


7. Dressen

Dress er for menn stort sett en tvangstrøye som man ha på seg når man har fått beskjed om å være pent kledd. Når man skal ut og kjøpe penklær er det greit å starte det taktiske arbeidet tidlig. Begynn med å sette på ZZ Tops «Sharp Dressed Man» (med tekstlinjen: Every Girl's Crazy for a Sharp Dressed Man.) Fortsett med å vise fram et magasin for menn, til og med blader han elsker mer enn han vil innrømme som FHM, Loaded og Arena har alltid pene dresser som de viser fram.

Bruk eksempler, og bilder. Tegn og forklar. Omtrent som førsteklassinger som for første gang skal lære seg bokstaver. Styr unna de åpenbare fellene på Dressmann og gå for noe skikkelig bra. «Skal du først kjøpe en dress bør du kjøpe en de andre blir misunnelig på» eller «Dette er den samme dressen som Englands landslag bruker» - begge funker godt.


Klikk på bildet for å forstørre.

8. Huden

Her kommer de virkelig nøttene. Hvordan skal du få mannen til å bruke fuktighetskrem, solkrem og diverse andre ting som vil gi mannen hans riktige utseende? Også her er det snakk om taktikk. Start med å handle inn en del av mannfolkbladene, de har alltid reklame for produktene du vil at han skal kjøpe. Langsiktighet er et stikkord, så la det gå et par nummer før man begynner med forsiktig hinting.

Klikk på bildet for å forstørre.


Et godt triks er hvis man er på vei inn i en tax-free-butikk. For menn er det terror å måtte lukte på de parfymene du bruker mens han egentlig vil sikle på parfymeselgerne. Derfor er det smart å overraske helt og si at dere skal se etter ting til ham. Gå direkte bort i avdelingen, hvor du selvfølgelig vet hva han skal ha - og forklar hva de forskjellige tingene gjør. Tenk deg at du skal selge verktøy. Alt har sin funksjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Housewithbride.com


9. Prøveromtaktikk

Hvordan skal du så få mannen til å faktisk prøve klærne? Dette er en nøtt som menneskene har fundert på omtrent like lenge som hjulet har vært oppfunnet. Trikset er å gjøre det til en litt mer spennende opplevelse. Mange gode butikker har både kvinne og manneavdeling. Mange prøverom er store nok til at to kan være i dem. Mange menn liker å se kvinner skifte. Spesielt deg, siden du faktisk er den han liker mest (ja, det kan være vanskelig å tro når han sikler på hun som velger ut riktig belte til ham - men det er sant).

Triks to er å få ham til å gå ut i butikken og overøse ham med komplimenter. Her er det snakk om å bruke skalaen fra «bra» til «supersexy.» Med en gang du bruker uttrykk som «nei, nå så du teit ut» eller «det ser ut som noe Mr. Bean ville ha brukt» har du tapt. Da snur han, går inn og tar på seg sine gamle slitte olabukser og sier at han ikke orker mer.

Men: Hører han komplimenter foran mange andre blir mannen glad. Du kan også alliere deg med kvinnelige ansatte i butikken. De vil gjerne selge klærne, og er vant til å lyve for menn («ja, du ser faktisk ut som Brad Pitt i den skjorta»).

10. Romantikk
Så var det bare akkurat den siste lille touchen. Få ham til å bli litt mer oppmerksom. Det viktigste å huske her er at menn er litt som hunder. De forventer å få en godbit hvis de gjør noe bra. Hunder får en bit med hundegodteri hvis de gir labb, og menn er ikke vanskeligere de heller. Så får du vurdere hvilket hundegodteri akkurat din gutt liker.

Her finner du flere motesaker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.