Slik realiserte de hyttedrømmen for 50 000

Camping på Klubbstein: Gerd og Håkon Magnus Brattli synes de har det utmerket på «Klubbstua». – Vi trenger jo ikke noe større for å være her et par uker i året, påpeker de. foto: Tom Melby

Camping på Klubbstein: Gerd og Håkon Magnus Brattli synes de har det utmerket på «Klubbstua». – Vi trenger jo ikke noe større for å være her et par uker i året, påpeker de. foto: Tom Melby

Noen har hyttepalass til flere millioner, men Gerd og Håkon ønsket seg noe helt annet.

10.07.15 23:13

(AVISA NORDLAND): Ekteparet Gerd (76) og Håkon Magnus (71) koser seg i sitt ferieparadis, kloss inntil veien på det vesle stedet Klubbstein på Sandhornøy, mellom Øyjord og Våtvik.

I sin noe spesielle hytte har de holdt til hver sommer siden 1993.

Mye brukt

Ekteparet er et bevis på at man ikke trenger et hyttepalass til to millioner for å trives. Den gamle campingvogna med «spikertelt» fungerer utmerket synes de to. Og den har totalt ikke kostet paret mer enn ca. 50.000 kroner.

– Og da tar vi litt i. Vi har fått overtatt mye brukt. Blant annet brukte vinduer, i tillegg til møbler, sier Gerd Brattli til Avisa Nordland.

Hun er født og oppvokst på Klubbstein, mens Håkon Magnus er fra Troms. Ellers i året bor de i en stor enebolig i Østfold.

Stort nok

Men da de skulle ha seg hytte i nord, bestemte de seg for å ikke legge i vei med et stort byggverk.

– Vi startet med campingvogna, som er en 1973-modell, forteller Håkon Magnus, som i tillegg til å ha samme navn som landets kronprins har en far som heter Harald og er oppvokst på en gård i Troms som heter Skaugum.

Campingvogna var allerede utrangert da de kjøpte den på Fauske i 1993, for 3000 kroner.

– Vi fikk fraktet den hit, skrudde av hjulene og plasserte den på hyttetomta vi hadde fått overta av Gerds familie, forklarer Håkon Magnus.

Lekkasjer

Årene gikk, og etter hvert begynte den gamle campingvogna og skrante.

– Det ble litt små lekkasjer her og der, så vi fant ut at noe måtte gjøres, sier Gerd.

Men Håkon Magnus hadde ikke lyst til å kvitte seg med den gamle vogna.

– Jeg fant ut at jeg heller skulle bygge et litt utvidet «spikertelt», der taket gikk over campingvogna.

Og som sagt så gjort. Tilbygget ble på 22 kvadrat, og med tak over vogna trenger ikke ekteparet bekymre seg over at det skal regne inn i hytta når de er hjemme i Østfold hele vinteren.

Nye skap

– Vi har gjort noen endringer med interiøret. Blant annet satt inn nye skap i vogna sånn at det blir bedre plass til kopper og tallerkener, sier Gerd.

– Men ellers har den holdt stilen fint etter alle disse år. Vi er fornøyd. Vi trenger faktisk ikke mer plass enn dette, sier hun.

Strøm får de via solcellepanel og aggregat.

– Vi har fjernsyn med like mange kanaler som hjemme, og gode senger å ligge i. Det holder lenge for oss. Vi er tross her bare to-tre uker hvert år.

En smarting

At Håkon Magnus er en god «Petter Smart» er ikke akkurat noen ulempe.

– Han er en dyktig mekaniker og har reist til sjøs som andremaskinist i mange år, så han mekker og fikser det meste, sier Gerd.

Nylig har han bygd et lite hus til toalett nedfor hytta.

– Tja, det er nå greit å kunne litt av hvert, smiler Håkon Magnus litt brydd – og er mest interessert i å snakke om den digre laksen han fikk rett nedfor hytta kvelden før.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.