Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik rundlurte de horekundene

Foto: Politiet (Politiet)
Prostituert og medsammensvoren svindlet horekunder for nesten 300.000 kroner.

(iOslo.no) Ved å stjele bankkortet under sex, svindlet den prostituerte, nigerianske kvinnen (23) og den liberiske mannen (38) over tjue horekunder. Nå er de dømt i Oslo tingrett.

Til sammen har de tatt ut kontanter og kjøpt varer for nærmere 300.000 kroner.

Rundlurt
- Når kundene har tatt ut penger for å betale for den seksuelle tjenesten, har tiltalte stått bak og observert pinkoden. De har så gått til en plass hvor de seksuelle tjenestene skulle bli utført, mens noen andre tar minibankkortet som man visste pinkoden på, sa politiadvokat Carol Johanne Sandbye ved Oslo politidistrikt til retten mandag.

Les også: Her står hun på lur

Hun var aktor i saken mot de to personene. Hun forteller at horekundene ble rundlurt.

Les også: Her ble idrettstoppen rundlurt av prostituert

- De fleste var overrasket, vil jeg beskrive det som. De skjønte ikke hva som hadde skjedd heller, men trodde at kortet var skimmet eller noe. Det har vært en ganske utspekulert modus, sier Sandbye til iOslo.no.

Berusede
Hun forteller at de fleste av kundene var beruset, men kan ikke si noe om den prostituerte bevisst valgte ut ofre som hadde drukket. Ifølge dommen har tyveriene og bedrageriene pågått i rundt ett år.

Selv forklarte den prostituerte og hennes medsammensvorne at hun i flere tilfeller hadde fått kortene fordi kundene var for beruset til å ta ut penger selv. Ved andre tilfeller sa hun at hun hadde tatt kortet fordi kunden ikke ville betale selv.

Medsammensvoren
Ifølge dommen mistenkes det at de to samarbeidet med en person hos 7-eleven. Denne ansatte er mistenkt for grove bedragerier. Vedkommende skal blant annet ha hjulpet dem med å få ut varer for 48.538 kroner ved en 7-elevenkiosk.

- Han er under etterforskning, sier Sandbye.

Fra en leilighet i Trondheimsveien 64 solgte 23-åringen og andre prostituerte sex. Ved hjelp av venner fikk hun stjålet bankkortet fra kundene, mens horekunden fikk tjenestene han hadde betalt for.

De to ble pågrepet i forbindelse med en spaningsaksjon den 23. oktober i fjor.

Lang fengselsstraff
De to fikk en fengselsstraff på ett år og fire måneder, to måneder mer enn aktor hadde påstått. I tillegg må de betale erstatning til en del av mennene og DnB Nor.

Politiadvokaten forteller at påtalemyndigheten er svært fornøyde med dommen.

- Vi mener det er en riktig dom, sier Sandbye.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!