RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik rundlurte han banken

(Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
39-åringen fikk ut 459.000 kroner med falske sjekker. Ser du at den er falsk?

- Bankene tok bankremissene for god fisk. De lot seg lure, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til rb.no og viser fram én av de to remissene den bedrageridømte 39-åringen brukte på Romerike.

Han forteller samtidig at det er svært vanskelig, om i det hele tatt mulig, å se med det blotte øyet at remissene er falske.

Iløpet av tre dager i september i år fikk vestlendingen med seg henholdsvis 239.000 og 220.000 kroner i kontanter fra Jessheim postkontor og Blaker sparebank.

Nå er han dømt til 120 dagers fengsel, samt å betale tilbake pengene.

Slik gjorde de det

Sammen med den 39 år gamle mannen er to romerikinger – en 38-åring fra Gjerdrum og en 30-åring fra Eidsvoll – også involvert i svindelsaken.

De har ennå ikke fått sine saker opp i retten, men vil bli tiltalt for det samme forholdet, selv om det var 39-åringen som fysisk gikk i banken.

Politiadvokat Letnes forklarer hvordan svindelen ble gjennomført:

- Først ordnet de seg en helt ordinær bankremisse hvor summen var betydelig lavere. Denne remissen har de ved hjelp av en pc manipulert og forfalsket til å lyde en langt større sum, sier han.

39-åringen har erkjent banksvindelen. Han bor for tiden i utlandet, og var dermed fengslet i perioden før han fikk dommen på fire måneders fengsel.

Han har til politiet forklart at han gjenomførte svindelen fordi han skyldte penger og hadde gjeld. Han er tidligere dømt for bedrageri.

Har ikke funnet pengene

Politiet har funnet noe av pengene som ble tatt ut med de falske bankremissene, men langt fra alt.

- Pengene ble delt mellom disse tre. Vi har funnet kontanter vi mener vi kan knytte til svindelen hos 39-åringen, men også hos de andre i saken, sier politiadvokat Letnes.

Det var etter uttaket i Blaker sparebank politiet ble informert om de falske bankremissene. Der fattet de ansatte mistanke og sjekket opp saken. Numrene stemte ikke og de kunne slå fast at remissen var falsk.

Blaker sparebank er glade for at mannen nå er dømt. Salgs- og markedssjef Jan Helge Olsen berømmer politiet for deres innsats.

- Dette har gått fort, og de har gjort en veldig god jobb, sier han.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere