*Nettavisen* Nyheter.

Slik så det ut for ett år siden

Foto: Hasse Berntsen

Årets oktoberdag er ikke mye å klage over.

29.10.09 17:57

OSLO SENTRUM (Nettavisen): For ett år siden på denne dagen, lavet snøen ned i hovedstaden.

- Snøen hører fjellet til så tidlig på året. I 2008 var det en riktig miks av lavtrykk og høytrykk som resulterte i snøfall. Det er helt tilfeldig, forteller meteorolog Jon Smiths fra Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Han forteller at snø i Oslo kan forekomme så tidlig, men at den aldri blir liggende.

Ulykkesdag
Vi skal være glad for at værgudene holder den hvite kulda borte enn så lenge. På denne dagen i fjor førte snøen til en rekke ulykker. Fra morgen til kveld strømmet meldingene inn om biler som hadde kjørt i hverandre. For som vanlig kom snøen overraskende på folk i sør, og politiet fortalte at enkelte tok sjansen på sommerdekk denne dagen.

Les hva Nettavisen skrev om snøkaoset 29. oktober 2008 HER

Også i kollektivtrafikken ble det problemstillinger. Forsinkelsene på Gardemoen ballet på seg. Glatte veier og kulde i bakken gjorde det vanskelig for flyene å ta fart på rullebanen.

- Snø er ikke hyggelig
75 år gamle Marthe Sand fra Oslo, som i dagens finvær er på tur med hunden Nelly (3), husker fjorårets snøvær - og er glad for at det lar vente på seg i år.

- Det er ikke hyggelig. Det blir så glatt, også salter de slik at alt blir slafsete. Hadde det bare falt ned og forblitt kaldt hadde det vært flott, sier hun til Nettavisen.

Skumle istapper
- Jeg husker jeg var ute med barnevogna og fryktet disse forferdelige istappene som henger fra takrenner. De kan jo falle rett gjennom taket på vogna og treffe barnet, sier 36 år gamle Marianne Strøm-Nielsen.

Hun syntes det er hyggelig med snø, men ser fordelen med at det uteblir fra sentrum.

- Alt blir jo kaos, avslutter hun med et smil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.