RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik ser fotografen bloggerne

Foto: Nettenestea.com/Ulrikkelund.com/Fotballfrue.no
Sist oppdatert:
Fem bloggere og Bjørn Opsahl. Se resultatet her.

(SIDE2): I et fotostudio på Grünerløkka i Oslo går det i hundre i det undertegnede tråkker over dørterskelen. Her skal rekvisitter rigges, modeller skal sminkes og kles opp.

Rundt i rommet svirrer fem bloggere, en stylist, to makeupartister, fire fotoassistenter og en journalist. Midt oppe i dette «sirkuset» finner vi fotograf Bjørn Opsahl. Han er i full sving. I dag skal han ta forsidebilder til magasinet «Mann» og i tillegg gjøre kunst av fem bloggere.

– Bloggerne er de nye stjernene
Annette Haga (20), Caroline Berg-Eriksen (23), Ulrikke Lund (21), Anette-Marie Antonsen (24) og Linn Seljeset (23) er de fem heldige bloggerne som har blitt plukket ut til fotoshooten med Opsahl.

– Det har skjedd et maktskifte i media de siste årene, og bloggerne er langt på vei de nye stjernene, sier Opsahl til Side2.

Opsahl, som har sitt hovedvirke innen mote og portrett, ønsket å gjøre noe artistisk med det han selv beskriver som neste generasjons forbilder og motediktatorer – bloggerne.

Den kjente fotografen illustrerer dette gjennom fem fotografier som er over to meter i høyden i fotoserien som har fått navnet «I'm Poster». Bildeserien skal stilles ut under Fotomessen som går av stabelen på Norges Varemesse i helgen.

– Messen er full av gamle fotografer som gjerne diskuterer kornkvalitet og lignende. Mens disse portrettene blir et motstykke til det hele, siden de verken innehar teknisk perfeksjon eller de modellene som foretrekkes, sier Opsahl.

Forsidepike
Annette Haga står bak bloggen Nettenestea.com som er en av de største mote- og hverdagsbloggene i Norge.

– Jeg synes det var utrolig hyggelig å bli spurt og gledet meg lenge til å jobbe med Bjørn. Jeg visste jo godt hvem han var på forhånd, og synes han er utrolig dyktig, sier Annette Haga til Side2.

Sammen med Ulrikke Lund og Anette-Marie Antonsen, fikk Annette Haga i tillegg være forsidepike på februarutgaven av «Mann» som kommer i butikkhyllen på mandag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kjent fra «Top Model»
Opsahl er for mange kjent som fotograf og dommer fra realityserien «Top Model». Han har fotografert en rekke kjendiser og modeller, både norske og internasjonale. For å etablere seg som fotograf i USA måtte han blant annet lyve seg til en fotoshoot med supermodellen Tyra Banks. I dag er han bosatt i Los Angeles, og mener at å jobbe som fotograf der er som å ha et helt annet yrke.

– Det er aldri vanskelig å få noen til å stille opp foran kamera i Hollywood. Hele byens grunnprinsipp er jo basert på nettopp denne muligheten. Men Norge er en fryd det også. Her er det trygt, godt og ikke særlig pretensiøst. Mye takket være janteloven, sier Opsahl i et intervju i forbindelse med helgens fotomesse .


Fotoserien «I'm Poster» kan du se på Norges Varemesse i Lillestrøm 14. – 16. januar, i tillegg vil Opsahl holde flere seminarer under messen.

Messen er en av Europas største fotomesser og holdes også i Göteborg, Stockholm og København senere i år.

Besøk Side2s bloggere:

Idawulff.com
Nettenestea.com
Fotballfrue.no
Anettemarie.no
Kristinaandersen.no
Ulrikkelund.com
Supermarie.net
Hvitstil.com
Linniiie.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere