Se ny video fra skredområdet i Loen:

Det er fortsatt ingen som er meldt savnet etter det store snøskredet i Kjenndalen i Loen, men det er altså ikke mulig å utelukke at noen ble tatt av skredet.

SISTE: Klokka 19 lørdag opplyser politiet at brannhelikopter har spylt fjellsiden for å fjerne løs masse. Det ble deretter gjort søk med hund. Norske redningshunder vil søke lørdag kveld i de områdene som vurderes å være trygge. Frivillige fra lokale hjelpekorps har også søkt på skredtungen.

Politiet jobber fortsatt for å gjøre rede for noen utenlandske turister. Vitneobservasjonene spriker om antallet som var i området. Det er fortsatt ingen som er meldt savnet til politiet.

Nettavisen nyhetsstudio: Få de siste oppdateringene

Nye bilder fra 330 Skvadronen viser skredområdet fra lufta like etter at skredet gikk fredag. På bildene er nord nedover og sør oppover og vi kan se parkeringsplassen inne i Kjenndalen helt øverst på bildet i området som fortsatt er grønt. I midten av bildet ser man skredet som et lyst brun område som strekker seg over veien midt på bildet.

Politiet har også frigitt bilder tatt av Bergen brannvesen som viser en bobil som ble tatt av skredet.

– Basert på vitneopplysningene kan vi ikke utelukke at det er personer igjen i skredet. Det er derfor vi ønsker å sette inn redningshunder, sier politiets innsatsleder John Endre Skeie på en pressebrifing klokken 15 lørdag.

Det er ikke gjort funn av mennesker i søket. Mannskaper har blant annet gått gjennom vrakrester av biler som ble tatt av skredet. Det er også blitt brukt varmesøkende kamera.

– Vitner har sett folk

– Vi har vitner som mener de har sett noen personer, det er litt sprikende i antall. For å være helt sikre fortsetter vi søket, sier Skeie.

Vest politidistrikt varslet tidligere lørdag at det var flere turister som ikke var gjort rede for. Flere av disse ble gjort rede for i løpet av lørdagen, men ikke alle.

– Politiet vil jobbe videre med å undersøke om alle har kommet seg trygt ut av området, skriver politiet.

Skredområdet er fortsatt for usikkert til at det er trygt å sende inn bakkemannskaper. Det vurderes i samarbeid med en geolog om skavlene på stedet kan løses ut kontrollert for å gjøre området trygt.

Bakkesøk

Et mindre område regnes nå som trygt, og det blir startet bakkesøk der. Det er gjort flere søk med helikopter og drone lørdag formiddag.

Skredet gikk i 13.30-tiden fredag. Det var 400 meter bredt og delte Kjenndalen i to. En familie på tre – en mann, en kvinne og et lite barn – fikk lettere skader.

Politiet har bekreftet at flere biler og campingvogner ble tatt av skredet.

Skredet gikk i et populært turistområde og det var kaotisk på stedet i timene etterpå. Over 40 mennesker ble evakuert ut. Det ble observert flere bilrester i skredet.

Stryn kommune satte fredag krisestab.

Klokka 15.30: Har startet søk i skredtungen

Frivillige fra Røde Kors hjelpekorps i Stryn og i Olden har lørdag ettermiddag startet søk i skredtungen etter gårsdagens ras i Kjenndalen i Loen.

- Området er er nå blitt klarert for søk etter at gårsdagens aksjon ble avbrutt på grunn av fortsatt skredfare, opplyser Norges Røde Kors i en Twitter-melding klokka 15.38.

Saken er løpende oppdatert, sist med korrigerte opplysninger klokka 19.45 om hva på flyfoto fra 330-skvadronen som viser rasområdet.