RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik setter krigsveteran som mistet beinet muslim-haterne på plass


Britiske Chris Herbert mistet beinet i Irak. Nå slår han tilbake mot de som mener han må hate muslimer.
Britiske Chris Herbert mistet beinet i Irak. Nå slår han tilbake mot de som mener han må hate muslimer. Foto: Facebook/Privat
Sist oppdatert:
Britiske Chris Herbert mistet beinet i Irak. Nå slår han tilbake mot de som mener han må hate muslimer.

I forbindelse med et opphold i Basra i Irak mistet den unge briten beinet på grunn av en bombe.

Krigsveteranen har fått med seg at det spesielt etter terrorangrepet i Paris er mye hat mot muslimer. Det fikk han til å poste følgende kommentar på Facebook.

«Frustrert over at noen forventer rasisme fra meg fordi jeg ble bombet. Ja. En muslim sprengte meg og jeg mistet beinet mitt. En muslim mistet også armen sin den samme dagen, iført en britisk uniform. En muslim var i helikopteret som fikk meg vekk fra slagmarken. En muslimsk kirurg opererte meg og reddet livet mitt. En muslimsk sykepleier var en del av teamet som hjalp meg tilbake til Storbritannia.»

- En brite spyttet kjæresten min i ansiktet

«En muslimsk helsearbeider var en del av teamet som fant ut hva jeg trengte av rehabilitering når jeg skulle lære å gå igjen. En muslimsk taxisjåfør kjørte meg gratis første gangen jeg skulle dra for å ta en øl med faren min etter at jeg kom hjem. En muslimsk lege trøstet pappa og ga ham råd når han ikke visste hvordan han skulle hanskes med medisinene og bieffektene mine.

I motsetning til dette spyttet en hvit brite i ansiktet til kjæresten min for å ha sex med en krøpling når hun kunne hatt ham. En hvit brite dyttet rullestolen min vekk fra en heis, så han kunne bruke den selv.»

- Jeg vil ikke hate en hel rase

«En hvit brite skrek til faren min fordi han parkerte på en handikapplass når jeg skulle komme hjem. (Men mange mennesker hjalp meg. Jeg hater ikke hvite briter heller.) Poenget er at jeg vet hvem jeg liker og ikke liker. Jeg vet hvem jeg setter pris på og hvem jeg ikke gjør. Jeg vil ikke hate en hel rase av menn og kvinner for handlingene til noen få idioter. Ikke dytt dine meninger på meg, og tro at jeg er et enkelt bytte fordi en dust mente det var min tur til å dø.

Å skylde på alle muslimer for handlingene til en gruppe som Daesh og Taliban, er som å skylde på alle kristne for handlingene til Ku Klux Klan.

Få livet på rett kjøl, klem familien din og kom deg på jobb.»

Så langt er innlegget delt over 124.000 ganger.

Getting frustrated by some people expecting racism from me, because I got blown up. Here it is:Yes. A Muslim man blew...

Posted by Chris Herbert on 8. desember 2015


Herbert ser ut til å være en mann med mye humor. Blant annet har han publisert et bilde av seg selv liggende på gulvet med en legehai som biter det amputerte beinet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere