*Nettavisen* Nyheter.

Slik shopper du på Ipad

Trodde du at Ipad kun var for nerder? Du tar skammelig shoppingfeil. Se fremtidens shopping her.

14.04.10 06:33

(Side2): Ipad er det nye underverket fra Apple som har gitt deg både en iPhone og en iPod. Maskinen har blitt testet av vår lillebror, Spillmagasinet, som lurer på om dette er en revolusjon innen bruk av Internett .

Det som er sikkert er at det kan være en revolusjon i hvordan du shopper. Vi har fått våre hender på en amerikansk Ipad og har testet shoppemulighetene som finnes gjennom å laste ned gratis applikasjoner (programmer) til surfebrettet.

Katalog fra Gap
Blant annet har vi lastet ned Gaps katalog som viser sine klær interaktivt, shoppingprogrammet Gilt og flere interaktive brosjyrer som viser hvor vakkert og brukervennlig shoppingen kan bli. Der du i vanlige nettbutikker kanskje ikke ofte nok får gode nok bilder, eller for den sakens skyld video om du ønsker det, så er det slik at på Ipad så blir det hele utrolig vakkert og visuelt. Du kan enkelt bla igjennom katalogene, få tilgang til informasjon om produktene og få gode inntrykk av hva du ser.

Egne programmer
Selvfølgelig nok finnes det nettbutikker i dag som har gode og visuelle løsninger, men den store forskjellen er to ting: Egne programmer (applikasjoner/apps) som er optimalisert kun for det du skal gjøre der og da: Kikke på klær, vesker eller sko. Og, selvfølgelig, at alt kan gjøres fra sofaen eller på bussen.

Lett og liten
Ipaden er nemlig så lett og så liten at den passer opp i veska og kan enkelt dras fram uten at du må ha en stor plass for å brette ut en bærbar datamaskin. Samtidig er skjermen så stor at den faktisk fungerer som et sted du kan kikke på varer i motsetning til en telefon.

Det er fortsatt en liten stund til de norske versjonene kommer, og det er selvfølgelig spennende å se om norske nettbutikker klarer å lage noe som er like godt som det de amerikanske har gjort. Uansett er det sikkert at surfebrettet Ipad er perfekt både på en venninnekveld hvor man skal kikke på noe sammen, eller alene i sofaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.