RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik shopper du på nettet

Sist oppdatert:
Nå for tiden virker det som om alle kjøper ting fra nettet, men hvordan er det egentlig? Yeye undersøker.

(YEYE): Du har sikkert, som mange andre, surfet på nettet og sett masse fine klær som du skulle ønske du kunne kjøpe. Men hvordan er det egentlig å kjøpe noe fra internett? Yeye guider deg.

«Voksen-metoden»
Når du har bankkort med kode på, kan du skrive inn denne når du handler, og da betaler du med én gang og pakken kommer i posten, og alt du trenger gjøre er å hente den. Enkelte ganger får du også pakken levert på døra!

«Ungdoms-metoden»
Så hvordan skal vi unge kjøpe ting på nettet, når alt vi har av penger er kontanter? Det er ikke alltid man får godkjennelse fra mor og far, heller... Dessverre krever de fleste onlinebutikkene at du har visa-kort (altså bankkort med nummer). Men, går du på norske nettsider, som ellos.no (som fører andre merker enn bare ellos!) kan du hente varene på posten og betale der (med kontanter!).

Yeye «tester»
Vi gikk inn på www.a-s-e.no (Angel's Speed Equipment) og latet som om vi skulle kjøpe et par jeans til 999,-. Vi la til varen i bæreposen, og gikk for å betale. Vi fylte inn leveringsadresse og valgte «postoppkravgebyr 80 kr» istedet for «betale med kort», og prisen ble, med et tillegg av porto og ekspedisjon på 140,-, totalt 1,178,00.

Med andre ord kostet buksen 999, men med porto og leveringstillegg ble det lagt til 180 kr. Ikke veldig mye, men det er nok bedre å dra i butikken om du har muligheten til det. Resultatet er altså, norske nettbutikker tilbyr postoppkrav - altså at du betaler varen når du henter den på posten.

Tips: skal du først kjøpe noe er det lurt å kjøpe en del, og i tillegg er det smart å slå seg sammen med noen venner så dere kan dele utgiftene.

Sider som er anbefalt (om du ikke har visa):
ellos.no
beltespenner.com
a-s-e.no
laredoute.no

Sider som er anbefalt (om du har visa):
asos.com
abercrombie.com
americanapparel.com
urbanoutfitters.co.uk
strawberrynet.com
topshop.co.uk

Har du flere sider å anbefale? Kommentér under saken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere