*Nettavisen* Nyheter.

Slik shopper menn

De vil ha den samme buksa som de kjøpte for femten år siden, men er lette å overbevise.

09.03.07 09:09

(SIDE2:)Vi vet jo alle at det er store forskjeller på kvinner og menn. Men hva er egentlig forskjellen på måten vi shopper?

Menn vet hva de vil ha
Vi sjekket ut tre forskjellige klesbutikker på Steen & Strøm i Oslo. Tiger of Sweden, Gant og Sand for både kvinner og menn. Det betyr at vi snakket med seks forskjellige butikkansatte, og selv om vi hørte mye forskjellig var det visse ting som gikk igjen hos alle seks.

Hovedforskjellen når menn og kvinner shopper er at menn ofte vet hva de vil ha, det er en grunn til at de kommer. Med «hva de vil ha» mener vi at de vet hvilket plagg de vil ha.

Lettere å overbevise
De vet om de vil kjøpe en bukse eller genser, men stort mer har de ikke bestemt seg for. Derfor er de mye lettere å påvirke og overbevise om at det er et godt kjøp enn det kvinner er.

Menn tar gjerne imot råd fra de ansatte og vil gjerne høre om de ser bra ut. Ifølge Åse Hamar på «Gant» er menn mindre rotete når de handler, samtidig som de gjerne handler inn hele garderoben der og da. I motsetning til kvinner som ofte handler et og et plagg.

Herre- og kvinneavdelinger
Forskjellen er stor om menn handler i herre- eller kvinneavdelingen. Om de shopper i herreavdelingen prøver de fleste klærne før de kjøper dem.

Noen er fortsatt den typiske, rastløse mannen, og gidder sjelden prøve. I tillegg har de ofte en bukse de kjøpte for 15 år siden, da skal de ha igjen akkurat den samme buksen, fordi de vet den passer.

Når gutta derimot forvirrer seg inn i kvinneavdelingen er det for å kjøpe gaver til jenter. Her er de aller fleste veldig åpne for gode råd og tips, og ekspeditørene opplever ofte at de må prøve klærne slik at mannen kan forestille seg hvordan gavemottakeren ser ut i antrekket.

Slik er menn
Hovedtrekkene er at menn er mindre rotete, de setter mer pris på råd, de vet hva de vil ha, de koseshopper ikke, de handler fordi de trenger noe, de handler ofte inn hele garderoben der og da og de spør når de trenger hjelp.

Artikkelforfatterne er i praksis hos Side2 og kommer fra medielinjen på Hadeland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.