RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik sikrer du pc-en

Sist oppdatert:
Nå kan du sjekke om pc-en din er sikker ved ett enkelt tastetrykk.

Det finske sikkerhetsselskapet F-Secure vil gjøre det enda enklere for deg å sikre pc-en din, og lanserer nå det de kaller en online helsesjekk for pc-er.

Tjenesten skal gjøre livet på internett tryggere for deg og din pc, ved hjelp av ett enkelt tastetrykk, melder F-Secure.

Økende behov
Nordmenn bruker internett til stadig mer. Vi utveklser informasjon, handler på nett, bygger nettverk og bruker nettet til underholdning. Med den kraftige oppgangen i bruk av internett og internett-tjenester, øker også behovet for sikkerhetstiltak.

Les også: Idioter skaper spam-epidemi

Norgesansvarlig i F-Secure Dag Arne Jerstad mener mange sitter med en falsk trygghetsfølelse.

- Det å installere en god sikkerhetspakke er et viktig første skritt, men vi har erfart at mange brukere sitter med utdaterte antivirusprogramvare eller ukomplette gratisprodukter. Disse er svært sårbare for sikkerhetstruslene som hele tiden utvikler seg, og mange av brukerne har en falsk trygghetsfølelse, sier Jerstad i en pressemelding.

Han sier at det ikke lenger er nok med antivirus og brannmur, men at vi for å unngå å bli et mål for ondsinnede angrep, må lete etter sårbarheter i all programvare installert på PC-en. Det er også viktig å ha en oppdatert versjon av virusprogrammet som ligger på datamaskinen.

Nødvendig helsesjekk
Det kan være utfordrende å passe på at virusprogrammet til enhver tid er oppdatert til siste versjon.

- F-Secure Health Check løser dette problemet ved å gi brukerne muligheten til å utføre en omfattende online sikkerhetssjekk av PC-en, inkludert operativsystemet, nettlesere, e-postklienter og annen programvare, sier Jerstad.

Helsesjekken fra F-Secure er laget for å avgjøre om pc-en er sikker for bruk på nett eller ikke, og for å hjelpe brukerne med å løse potensielle sikkerhetsproblemer. Er ikke pc-en din i toppform, får du hjelp til å oppdatere programvaren, samt en rekke sikkerhetsråd.

F-secure Health Check er en gratistjeneste som du enkelt kan teste ved å trykke på denne linken.

Nettavisen prøvde tjenesten, og fikk raskt beskjed om hvilke sikkerhetshull som potensielt kunne være skadelige for datamaskinen, og hvordan vi kunne tette dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere