*Nettavisen* Nyheter.

Slik sjekker de deg

Klaus M. Sundelin og hans Genuine Connections gir råd til norske menn - og noen damer - om hvordan sjekke opp den man er interessert i.

Sjekkeguru avslører guttas taktikk.

(SIDE2): Klas M. Sundelin er en av grunnleggerne av livsstilsfirmaet Genuine Connections, som har spesialisert seg på unge menn som ønsker å utvikle sine sosiale ferdigheter. Enten for å sjekke, eller for å finne en livspartner.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Absurde tilnærminger
Har du noen gang stått i en bar, og en gutt har kommet bort til deg og sagt noe helt absurd? Da prøver han å sjekke deg opp.

- Det er viktig å ikke være for seriøs når du er interessert. Man kan godt si noe helt absurd eller rart som for eksempel å spørre etter noe som åpenbart ikke er tilgjengelig, er et av rådene Sundelin gir til gutta.

- Bare det å gå forbi, si «unnskyld kan du holde den her», gi personen et tomt glass, og si takk, for eksempel. Dette fører til at du tenker deg litt om, og kanskje ler du av hele situasjonen. En slik episode vil fortelle deg at gutten har humor. Og det er noe de fleste jenter ser etter i en partner, mener Sundelin.

LES FLERE RÅD:

Slik kaprer du en mann

Introduser deg selv
En annen ting gutta ofte gjør er å få en annen til å introdusere seg selv.

- Vi er alle oppdratt til å være høflige, og når noen bli introdusert for oss, er det naturlig at man tar personen i hånden selv og sier navnet sitt, sier Sundelin.

Tilbaketrukket
Det er en kjent sak at alle jenter vil ha det de ikke kan få. Derfor gjør gutta lurt i å trekke seg litt tilbake etter de første høflighetsfrasene.

- Vis interesse, men så må man være litt tilbakelent. Hvis man forsøker å imponere for mye, så vil det virke innøvd, sier Klas.

Ifølge Klas, så er det ikke de innøvde sjekkereplikkene som fungerer best.

- Det viktigste er et naturlig kroppsspråk. Og å ta på seg et stort smil og si «Hei». Det å tørre å være litt frempå. Selvtillit er viktig.

Mener han det han sier?
Genuine Connections legger ned mange timer og mye arbeid med personene som kommer til dem. De har både månedskurs og helgekurs.

Det at gutta har sin egen «sjekkevitenskap», kan gjøre at vi jenter rett og slett føler oss litt lurt. Mente han det han sa, eller var det et triks? Sundelin forsøker å lære alle at ærlighet er viktig.

- Folk kan misbruke sjekking for å få seg et ligg. Vi mener at det er viktig å være ærlig. Man må ikke lure mennesker til sengs. Det finnes nok av folk som er interessert i den delen. Du kan godt la den andre forstå at du bare vil ha sex. Det finnes ingen grunn til ikke å være ærlig, sier han.

Berøring
De som melder seg på livsstilskursene er hovedsakelig gutter som ønsker å få et bedre liv. Spesielt når det gjelder jenter.

- Når de vokser opp, får de høre fra venninner, søstre eller mødre at de må være seg selv. Men det funker ikke alltid. De sier til oss, Jeg er jo meg selv, men det skjer ingenting, forteller sjekkeguruen.

Sundelin poengterer at folk fortsatt må være seg selv. Men du må endre adferden din om du vil ha en annen type oppmerksomhet enn den du vanligvis får.

- Mange, og særlig menn, glemmer også hvor viktig berøring er for det å bli kjent med nye mennesker. Berøring skaper trygghet og er den første form for kommunikasjon vi blir utsatt for som små. De som er gode til å sjekke, er nesten uten unntak svært gode til å ta på sine medmennesker på en trygg og samtidig flørtende måte. Et enkelt lite tips her er å dele ut mange flere klemmer enn det folk flest gjør i dag. Inviter til klem, men ikke invader folks intimsone. Alt med måte, sier Klas Sundelin med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag