*Nettavisen* Nyheter.

Slik sjekker kjendisene

De fire gutta i side2s kjendispanel bruker andre metoder enn John Arne Riise. Se guttas sjekketriks.

06.08.05 12:29

(SIDE2): Det er bra hvis jentene tar initiativ på by'n, mener kjendispanelet, så lenge de ikke blir innpåslitne og virker desperate.

De fire gutta mener regelen om at gutter skal spandere på by'n ikke er aktuell lenger.

Hva syns du om at jenter er frempå på by'n?

Patrick: - Frempå eller innpåsliten er forskjellig, jenter som flørter litt på avstand og kommer bort etterpå er tøft. Kult at jenter også tar litt tak. Like tøft for gutter å gjøre det, sier den tidligere Big Brother-deltageren og nå Mess-TV-programlederen.

David: - Syns det er litt kult når jenter tar initiativ. Men ikke ikke i så stor grad at de virker desperate, sier den tidligere Idol-deltakeren. David jobber nå mye med bandet sitt BWY.

«Det er ikke alle som har "ledig" printa i panna»

Bjørn Einar: - Sikkert mer eller mindre det samme som jenter syns om gutter som er for frempå på byen. Men at jenter tar litt initiativ er bare bra. Det er da så mye syting om likestilling, så da får jentene også gjøre en innsats. Det er ikke alle som har «ledig» printa i panna, og da vil det hjelpe at jentene også tar initiativ. Jeg har på følelsen at dette ikke er et så aktuelt spørsmål lenger. Tror det er mer vanlig at jenter tar kontakt med gutta først, noe jeg syns er positivt, sier en av verdens beste hoppere.

Simen: - Det er bare bra at de er frempå, så lenge det de kommer med høres bra ut. Når vi nå har kommet til 2005, må det vel ikke være gutta som tar initiativ? sier Sonen-programlederen.

Hvis du skulle sjekke opp en jente med en setning, hva ville du sagt?

Patrick: - Bruker sjeldent sjekkereplikker, men kunne vel sagt: «Unnskyld, du har dopapir under skoen din». Jeg er håpløs på sjekkereplikker.

«Håper du har kasko, for du har nettopp laga bulk i buksa mi»

David: - Håper du har full kasko, du har nettopp laga bulk i buksa mi, sier David og ler.

Bjørn Einar: - Er faren din en tyv? Hvem har da stjålet alle stjernene på himmelen og puttet dem inn i øynene dine? Jeg tror sjekkereplikker er litt passè. Det har ikke fungert så bra for meg. Men så har jeg også en tendens til å tulle litt for mye. Det er ikke helt meg å komme med de verste replikkene for å få kontakt. Så hvorfor ikke gå for noe med humor? Man oppnår stort sett et smil i hvert fall. Og de som leste om hva jeg faller for, så vet de jo at en av tingene er smilet.

Simen: - Jeg liker ikke ordet sjekking, det er bare noe som blir fryktelig sjarmløst med det. Krige, derimot - vakkert.

LES OM KJENDISPANELET HER

Hvordan sjekker du?

Patrick: - Jeg går sjelden rett bort til en jente, er egentlig ganske sjenert på byen. Er jeg på byen med gutta og vi setter oss ned med noen jenter så tar jeg det derfra, synes det er hyggelig å sitte å prate, det blir mindre overfladisk.

David: - Jeg bruker øyekontakt, også sier jeg: «hei», så tar jeg det derfra.

Bjørn Einar: - Tydelig vis ikke bra nok. Har på følelsen at man stor sett kommer lenger ved ikke å prøve å sjekke opp jenter. De man kommer lengst innpå er de man tilfeldigvis møter på fester eller gjennom venner. Det er sjeldent at man kommer langt med replikker. Jeg lever etter min mammas visdomsord: «La jentene løpe etter deg. Vær litt hard to get, så blir du mer interessant for dem. Det er jo et kjent faktum at det man ikke får, vil man ha enda mer». Ellers tar jeg meg selv veldig lite høytidelig. Å være meg selv, samt ikke være redd for å ta kontakt er mitt beste triks. Det verste som kan skje er jo å få en kald skulder. Men det er jo bedre enn ingenting?

Klikk på bildet for å forstørre.

Simen: - Hvis jeg sa det, hadde jeg da endt opp med noen? Treff meg, og bli overrasket.

Er det gammeldags at gutten skal spandere på byen?

Patrick: - Gammeldags er det vel ikke, men å prøve å få seg damer ved å bare spandere blir for klamt. Husk at det er jenter som bevisst legger igjen pengene hjemme, «watch out». Luremus kaller vi det på godt norsk.

David: - Det går begge veier. Jeg tror den regelen er på vei til å skli ut.

Bjørn Einar: - Jeg liker ikke den reglen. Spanderer ikke mye på byen selv, men når du er sammen med enkelte jenter føles det bare naturlig. Vet ikke helt hvorfor det er slik, men det er noe i det. Gutter skal liksom spandere litt mer enn jentene, men det blir feil om gutta må blakke seg bare for å få kontakt. Jeg syntes det bør være likhet for loven også der. I tillegg viser jentene at de ikke er «gold diggers» ved å ta en regning i ny og ne.

«Treff meg og bli overrasket»

Simen: - Jeg er en av de litt tradisjonelle som liker å ta meg av regningen. Men i utgangspunktet så er det jo ingenting i veien for å dele.

Hvor er det beste stedet å møte jenter?

Patrick: - Mange tenker sikkert byen, men jeg synes det er kulere når det er hjemmefest og venninner har med seg sine venninner igjen. Da er det god mulighet til å sitte å prate, og det pleier som regel å bli bra. Det blir for mye stress på byen. Men ingenting er jo fetere enn å møte en i matbutikken eller i kinokøen.

David: - Vet ikke. Det er vel både på byen og på hjemmefester.

Bjørn Einar: - Jeg føler det er tilfeldigheter som gjør at man treffer jenter. Det eneste som er irriterende er at man stort sett treffer jenter på steder hvor det ikke går an å snakke, eller på et dårlig tidspunkt. Tror det beste er å treffe jenter i rolige omgivelser, og gjerne på steder hvor man har en interesse selv. Da er det lettere å komme i kontakt, og man har større sjanse for å treffe noen man passer sammen med. Men som sagt så er det beste trikset stort sett å ikke lete for mye. Det er som alt annet her i livet. Prøver man for hardt ender man stort sett opp uten noen ting.

Simen: - Der du er. Det kan være like mye jobb, som privat. Mine beste erfaringer, er gjennom felles venner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.