RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Alma Media sno seg unna Schibsted-bud

Sist oppdatert:
Schibsted har lagt inn bud på den finske mediekjempen Alma Media. Nå har det finske selskapet kommet opp med en plan for å stoppe Schibsted. Les hvordan
Schibsted la på tampen av fjoråret frem et bud på samtlige aksjer i den finske mediekjempen Alma Media, som blant annet kontrollerer flere aviser samt TV-stasjoner.

Nå slår det finske medieselskapet tilbake og vil selv bruke TV-delen i selskapet til å hindre Schibsted kontroll.

I en pressmelding skriver selskapet om hvordan de skal gi aksjonærene i selskapet betraktelig mer verdi enn det budet fra Schibsted vil gi.

Først vil Alma Media selge ut sin TV-divisjon til et selskap som er eid i felleskap av svenske Bonnier og Proventus, som er et investeringsselskap som knyttes til Bonnier. Bonnier er en svensk mediekjempe som har all mulig interesse av å hindre Schibsteds bud på Alma Media.

Verdien av TV-delen vil være på 460 millioner euro. Samtidig vil Bonnier og Proventus selge sine Alma Media-aksjer til et nyetablert selskap som vil gå under navnet Almanova.

Så vil Almanova ligge inn et bud på samtlige aksjer i Alma Media, utenom de postene som de allerede har fått inn.

I tilbudet vil hver 'Serie 1' i Alma Media verdsettes til 14 euro, hvorav 6,40 euro er i cash, resten aksjer i Almanova. Serie 2-aksjene vil verdsettes til 12 euro, hvorav 5,60 euro i cash. Utestående warrants, rettigheter, vil bli betalt kontant.

Etter at Alma Media vil bli fusjonert med Almanova så vil selskapet fortsette som før, under navnet Alma Media Corporation og være engasjert i avis, business information, distribusjon og rubrikktjenester.

I meldingen skriver Alma Medias styre at mer enn 60 prosent av stemmene er positive til den nye planen.

Schibsted har tidligere flagget at de kan trekke sitt bud dersom det skjer organisatoriske endringer i Alma Media, blant annet dersom TV-delen skulle skilles ut. TV-delen er nettopp den som vil Schibsted vil ha tak i, på grunn av eierposten i svenske TV 4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere