Slik skal Åsane se ut

Foto: Niels Torp arkitekter

Betongbydelen fjonges opp med kultur og idrett.

22.01.08 15:50

(iBergen.no) Det ble Niels Torp Arkitekter som stakk av med oppdraget om å modernisere Åsane sentrum. Arkitektkonkurransen var utlyst av Steen & Strøm sammen med Nordea Liv.

Målet med konkurransen har vært å finne fram til «en helhetlig struktur for den mest sentrale delen av Åsane, som et innspill til Bergen kommunes arbeid med reguleringsplan for Åsane sentrum.» skriver Åsane sentrum i en pressemelding.

- Juryen mener at arkitektforslaget fra Niels Torp Arkitekter er best egnet til å realisere innbydernes og kommunens ambisjoner og mål. Torp har levert det beste forslaget til et sentralt byrom. Kulturtorget blir nanvet i området, og de tilliggende funksjonene vil gi det mangfold og preg av offentlighet som juryen mener er nødvendig. En samlet jury vil også trekke fram aksen fra Kulturtorget til idrettsanleggene som et eksempel på at Torp har maktet å se Åsane sentrum i en større sammenheng, står det i jurybegrunnelsen.

Niels Torp Arkitekter har tidligere også tegnet Gardermoen Flyplass, Lillehammer Olympiske Ishall og Aker Brygge.

- Den faglige utfordringen vedrørende transformasjonen av Åsane sentrum er å få den forfinede bystemningen inn mellom de store grove bygningsmassene som utgjør kjøpesenteret. For å oppnå dette har vi en rikholdig og variert «meny» av aktiviteter: Kirke, sport og friluftsarena, kulturhus, skole, boliger, handel i stort og smått, restauranter og kafeer, hotell, tett kontakt med buss og bane og et vakkert omgivende landskap. Vi ser også frem til å jobbe med en entusiastisk befolkning som ønsker å få gjennomført positive tiltak i sitt nærmiljø og er sultne på et inspirerende og pulserende bymiljø, sier Niels A. Torp i Niels Torp Arkitekter AS.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.