*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal de finne Tour de France-formen

Foto: Bård Idås/Scanpix

Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen har opplegget klart.

26.05.10 10:57

De to norske Team Sky-rytterne går forskjellige veier når de skal finpusse formen foran årets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen har ikke kjørt ritt siden slutten av mars, og er nødt til å være forsiktig for ikke å slå opp akillesskaden som har plaget ham de siste månedene.

Les også: Edvald gjør comeback

Dersom Bayern rundfahrt forløper problemfritt, setter 23-åringen kursen mot Frankrike i starten av juni.

- Om alt går etter planen blir det Dauphiné Libéré på meg, bekrefter Boasson Hagen overfor procycling.no.

Deretter venter en treningsperiode før NM-tempoen den 24. juni.

Trener seg i form
Historien har vist at den unike sykkelrytteren fra Rudsbygd greier å holde et usedvanlig høyt nivå under trening. Foran NM-tempoen på Jæren i fjor, hadde Boasson Hagen hatt konkurransefri siden Giro d'Italia. Da vartet han opp med en tempo i verdensklasse.

- Det som ofte er utfordringen til ryttere som trener mye, er å oppnå det samme «trøkket» som de opplever i konkurranser. De trenger rett og slett å komme seg i konkurransemodus, og det gjøres ofte med å stille i mange ritt.

- En slik omstilling er Edvald i stand til å gjøre i treningsarbeidet. Klarer han å få nok intensitet i perioden før Tour de France, så går det greit, sier trener Fredrik Mohn til procycling.no.

Luxembourg og Sveits
Kurt Asle Arvesen (35) har vært plaget med en kneskade den siste tiden. Han går egne veier når det gjelder å treffe formen mellom 3. og 25.-juli.

- Jeg må prøve å trimme meg opp igjen etter en slakk vinter- og vårsesong. Jeg kjører Bayern, og drar direkte til Luxembourg. Jeg trener der i et par dager og sykler Luxembourg rundt. Deretter har jeg noen dager før Sveits rundt starter den 12. juni, forteller Arvesen til procycling.no.

- Hvor viktig blir Bayern rundfahrt for deg og Edvald?

- For min del blir det viktig å teste ut kneet og heve nivået mitt. Jeg må først og fremst kjøre fornuftig, ettersom jeg har hatt en lang pause.

- Edvald og meg har nok helt frie roller her nede. Det blir ikke lagt noe press på oss. Vi skal bare komme oss tilbake på sykkelen og sjekke at alt fungerer som det skal, forteller Arvesen.

Vinner NM - som vanlig?
Også Lars Petter Nordhaug blir med til det knalltøffe etapperittet i Sveits. Han «frykter» at det går som det ofte gjør, når kompisen Arvesen setter i gang hardkjøret foran Tour de France:

- Det er typisk om Kurt kommer i form i andre halvdel av Sveits rundt, kommer hjem og vinner NM før Tour de France, sier Nordhaug med et smil.

- Det hadde vært drømmefinalen det, kontrer Arvesen.

- Jeg håper selvsagt å treffe på formen i år også, smiler han lurt.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.