NEW YORK (Nettavisen): - Bill Gates skal ha ignorert ryktene om Jeffrey Epstein fordi han trodde han kunne få Nobels fredspris.

Nye detaljer om møte med Jagland

Det skriver tabloiden Daily Mail, etter at nye detaljer har dukket opp om et møte mellom Jeffrey Epstein, Bill Gates og Thorbjørn Jagland.

I 2013 hadde Thorbjørn Jagland, som da var medlem av Nobelkomiteen, et møte med både Jeffrey Epstein og Bill Gates i Brussel. Møtet er tidligere omtalt i Dagens Næringsliv.

Ifølge Jagland skal Bill Gates ha bedt om møtet, og selv om Gates og Epstein ankom sammen, så skal Epstein ikke ha deltatt i samtalene.

Les også: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

Daily Mail skriver at nye detaljer fra møtet nå dukker opp, i kjølvannet av at Bill Gates og kona skiller seg.

Allerede i 2019, da det ble kjent at Gates skal ha hatt kontakt med Epstein, til tross for at Epstein da allerede var dømt for å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester, skal Gates og kona hatt kontakt med skilsmisseadvokater.

Flere medier har skrevet at kona til Bill Gates skal ha hatt store problemer med at ektemannen og Jeffrey Epstein møtte hverandre.

Les mer: – Ekteskapet mellom Bill og Melinda Gates ble «ødelagt» av forbindelse til sex-forbryter

- Trodde Epstein kunne hjelpe ham med fredsprisen

Nå sier tidligere ansatte hos Gates Foundation, at Bill Gates pleiet kontakt med Jeffrey Epstein fordi han trodde det kunne føre til at han fikk fredsprisen.

Dette til tross for at Epstein i 2008 tilsto å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester. For dette forholdet ble han dømt til 13 måneder i fengsel.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

De ansatte som The Daily Beast har snakket med, sier at de var klar over at det å møte Epstein kunne skade ryktet til Bill og Melinda Gates, men hevder Bill ignorerte dette.

- Vi var fullt klare over ting som potensielt kunne være en skade for ryktet til stiftelsen og de to styrelederne Bill og Melinda, sier en kilde til The Beast denne uken.

De to skal ha møtt hverandre for første gang i 2011.

- Til og med den gang, så visste folk at denne fyren ikke akkurat var skinnende ren.

- Men han trodde at Epstein kunne hjelpe ham, at han kjente de riktige personene, eller noe i den duren for å få ting til å gli, slik at han kunne få Nobels Fredspris, sier kilden til The Beast.

- Jeg tror at han til slutt ble utrolig skuffet over at det ikke ble noe av, sier kilden.

- Ble advart av kona

Bill Gates og Jeffrey Epstein skal ha møtt hverandre for første gang i 2011 fordi Epstein skal ha foreslått og anbefalt et investeringsfond for The Gates Foundation.

Til tross for at Epstein da allerede hadde sonet en dom for ha betalt en mindreårig for seksuelle tjenester, så skal Gates flere ganger ha møtt Epstein i hans bolig på Manhattan.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

Bill Gates skal også, i likhet med Bill Clinton og flere andre fremtredende personligheter, ha flydd med Epsteins private jetfly.

Les også: Sexskandale-flyet: Krever få ut navnene på alle passasjerene

Kontakten mellom Bill Gates og Jeffrey Epstein skal derimot ha opphørt i 2013, fordi kona Melinda Gates skal ha advart sin ektemann om Epstein.

- Blir helt feil

Gjennom sin talsmann benekter Bill Gates at han på noe tidspunkt har jobbet aktivt mot å få Nobels Fredspris.

Gates benekter også at han på noe tidspunkt har deltatt på fester med Epstein og hevder kontakten de hadde utelukkende var for å få han til å bidra med penger til filantropiske prosjekter, skriver Daily Mail.

Les også: Hadde formue på 6,4 milliarder: 130 personer hevder de er barnet til sextiltalt død mangemilliardær

I en e-post til Daily Mail benekter er talsperson for Gates Foundation at Bill Gates jobbet aktivt mot å få Nobels Fredspris.

- Selv om det å bli tildelt Nobels fredspris selvsagt hadde vært en stor ære, så blir det helt feil å påstå at Bill Gates var besatt om å få denne æren, hadde det som et mål, eller på noen måte drev en kampanje for dette, skriver talspersonen.

Les også: Kvinne fikk sparken etter kontroversiell TV-lekkasje om Jeffrey Epstein

De skriver også at Gates møtte Epstein fordi flere kilder hevder at han ville bidra med millioner av dollar til prosjekter som Gates stiftelsen jobbet med. Talspersonen presiserer også at de ikke var venner, eller dro på fester sammen.

Jagland nektet for å ha møtt Epstein

Når det gjelder Thorbjørn Jaglands rolle i saken, så benektet Jagland først å i det hele tatt ha møtt Jeffrey Epstein da han ble spurt om dette.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv, videreformidlet av komitéleder Berit Reiss-Andersen til komitémedlemmene, svarte Jagland i desember i 2019 at han aldri hadde vært i kontakt med Epstein.

Les også: Hailey Robson rekrutterte tenåringsjenter for Jeffrey Epstein. Nå forteller hun sin historie

Etter at DN i 2020 fikk opplysninger og dokumentasjon som knytter den tidligere statsministeren og Epstein til et møte 27. mars 2013, bekreftet derimot Jagland at Epstein var på møtet.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marit møtte sexforbryteren Jeffrey Epstein flere ganger

Møtet foregikk i Jaglands residens i Strasbourg, der han bodde mens han var leder av Europarådet. Epstein skal ikke ha deltatt aktivt i møtet.

– Da jeg svarte Berit Reiss-Andersen i desember i fjor, hadde jeg i tankene DNs gale og absurde konspirasjonsteori om at jeg hadde spist middag med denne personen i Paris i juni. Der kan det ha skjedd en misforståelse i kommunikasjonen som jeg tar på meg ansvaret for og beklager, skrev Jagland til avisen i 2020, ifølge NTB.

Les også: Epstein-dødsfallet: - Det var «den perfekte stormen av tabber»