*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal franskmenn overleve terrorangrep

Allmennheten rådes til å forholde seg rolig når politiet ankommer et åsted for terrorangrep, slik at de ikke blir forvekslet med terrorister. Foto: French ministry of the interior

Franske myndigheter lanserer overlevelsesguide for terrorangrep.

I disse dager lanserer franske myndigheter en rekke plakater med en guide om hvordan en bør reagere dersom en havner i et eventuelt terrorangrep.

Plakatene skal henges opp på offentlige steder som togstasjoner, kjøpesentre, offentlige bygg og museer rundt omkring i Frankrike.

Dersom flukt er umulig, blir allmennheten rådet til å gjemme seg eller barrikadere seg på et avlåst område.

Dersom heller ikke det er mulig, rådes man til å søke dekning bak en skuddsikker barriere, som for eksempel en søyle eller en vegg.

Skru av lyden på telefonen
I tillegg blir allmennheten rådet til å skru av vibratoren og lyden på telefonen samt skru av andre elektroniske apparater, for å unngå å bli oppdaget av terroristene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Allmennheten rådes til å søke dekning på avlåste områder, eller bak vegger eller søyler. Foto: French ministry of the interior

Hvis man befinner seg i sikkerhet, skal man ringe og varsle politiet om hendelsen på telefon 112.

Når politiet ankommer åstedet for et terrorangrep, bes allmennheten om ikke å gjøre noen brå bevegelser, slik at de ikke blir forvekslet med eventuelle terrorister. Rådet er å gå, og ikke løpe, med hendene i været.

- Dette er en vedvarende trussel vi må lære oss å leve med, sa den franske statsministeren Manuel Valls i forbindelse med lanseringen av overlevelsesguidene.

Bomber IS
130 mennesker ble drept i terrorangrepet i Paris 13. november.

Fransk politi mener det var ni væpnede terrorister slo til på seks forskjellige steder i Paris. Om lag 350 mennesker ble også såret i angrepene.

Den islamske stat (IS) påtok seg skylden for angrepet.

Dette har medført at franske myndigheter har trappet opp den militære bombekampanjen mot IS i Syria og Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.