Slik skal politiet stoppe spyttklysene

Foto: (PDMT)

Spytter du på politiet kan du risikere å få klysen i retur.

22.02.13 12:25

Nå lanserer Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) en spytthette til bruk mot personer som av ulike årsaker synes spytting er passende atferd i kontakt med politiet, skriver Politiforum.

Ifølge magasinet utsettes politiet ukentlig for spyttklyser. Nå skal spyttet stoppet ved hjelp av hetten som tres over hodet på personen som spytter, uten å gi en klaustrofobisk følelse.

Foto: (PDMT)

– At politiet nå får en spyttbeskyttelse, er langt bedre enn tidligere, hvor det ikke fantes noe. Denne hetten var vanskeligst å rive av seg av alle de fire produktene som har vært ute på testing. Det var politifolk i nasjonal gruppe for arrestasjonsteknikk som testet de fire vi hadde til prøving. Vi har fått meget gode tilbakemeldinger på at det nå kommer en slik beskyttelse, sier Vidar Svindal i PDMT til Politiforum.

Hetten veier bare noen få gram, og det er helt uproblematisk å puste i den. Den kan heller ikke strammes, slik at den er trygg å benytte.

I 2004 tredde politifolk i Oslo en vanlig hette over hodet på en person som fikk oksygentap og døde. Politiet fikk da en foretaksstraff på 50.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag