RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Trysil sørge for at langrennssesongen starter rekordtidlig

Destinasjon Trysil håper å ha slike løyper klare til neste års langrennssesong allerede fra slutten av oktober. For å få til det skal store mengder med snø fra denne vinteren lagres gjennom sommeren.
Destinasjon Trysil håper å ha slike løyper klare til neste års langrennssesong allerede fra slutten av oktober. For å få til det skal store mengder med snø fra denne vinteren lagres gjennom sommeren. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Vinterens snø skal ikke smelte.

Snøen skal etter planen pakkes inn og lagres gjennom sommeren. Målet er at neste langrennssesong dermed kan starte rekordtidlig.

– I vinter har vi benyttet alle kuldeperioder til å produsere snø, så nå ligger det 35.000 kubikkmeter som er klar for lagring, forteller Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Haugen med kunstsnø skal snart pakkes inn i kutterflis. Destinasjon Trysil planlegger at snøen skal brukes til å lage nye langrennsløyper som kan brukes allerede fra slutten av oktober.

Gjennom sommeren skal snøen være dekket av 2.000 kubikkmeter med kutterflis. Det forventes at mellom 15 og 20 prosent av snøen smelter gjennom sommeren. Hele prosjektet er kostnadsberegnet til 300.000 kroner.

– Vi vet hvor viktig det er for langrennsfolket å komme seg tidligst mulig på snø når høsten går mot vinter, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. Målet er at det skal være 6 kilometer med preparerte skiløyper, samt standplass på skiskytterarenaen klar til 29. oktober. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere