RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal YouTube ta over

Sist oppdatert:
Øker TV-trusselen med sin nye underholdningsstrategi.

(SIDE2): Du er kanskje ikke på YouTube hver dag, men du ser trolig på deres videoer veldig ofte via andre sider.

Da har du kanskje spurt deg selv hvordan de egentlig tjener penger uten reklame? YouTube har iallefall stilt seg selv dette spørsmålet, og nå skal de forsøke å få sving på sakene via en stor forandring.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Viser hele episoder
YouTube skal ikke lenger kun vise korte klipp på 10 minutter. De skal tilby hele episoder fra serier, og starter med klassisk materiale fra kanalen CBS, som «Beverly Hills 90210» og «Star Trek». Kultfavoritten «MacGyver» og nyere shows som Viasat4s «Dexter» og TV2s «Californication» er også i boks. Bildekvaliteten vil økes.

YOUTUBES MUSIKKLIPP SOM ER FAVORISERT FLEST GANGER.

Egentlig har de allerede begynt, forteller YouTubes innholdssjef Jordan Hoffner til Brandweek, via dokumentarer og politiske debatter som varer lenger enn den normale tidsbegrensningen. Noe som har blitt populært.

Truer piratnettsteder
- Det handler om å gi folk det de vil ha. Pluss at vi ser hvordan lange videoer øker på andre nettsteder, sier Hoffner ifølge 730.no.

Reklamefinansierte Hulu, som eies av NBC og Fox og viser hele serier og filmer gratis (foreløpig kun for amerikanske brukere), er trolig en av årsakene til at Googles videoside forandrer sin strategi. I tillegg har mange av kanalene stor suksess ved å vise hele programmer på nettet. Til frustrasjon for piratnettsteder.

DET MEST SETTE AMATØRKLIPPET PÅ YOUTUBE DENNE MÅNEDEN.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere