Gå til sidens hovedinnhold

Slik skriver du et Valentinekort

Et Valentinekort kan være en kjærlighetserklæring til ditt livs store kjærlighet eller en uskyldig flørt. Men hva skal kortet inneholde?

Elektroniske Valentinekort blir lett upersonlige, og er nok ikke alltid det riktige valget. Dersom du virkelig skal imponere noen må du sette deg ned og lage et kort. Her er det bare fantasien som stopper deg. Du kan for eksempel gjøre noe så banalt enkelt som å tegne noen hjerter på kortet og fylle ut resten med en passende tekst.

Dersom du er mer kreativt anlagt kan du lage et mer komplisert kort. Noen velger også å ta utgangspunkt i et bilde av seg selv og lage et kort ut fra dette som de sender til noen de liker. Det viktigste er uansett at kortet får et personlig preg.

Kort til kjæresten
Hva kortet skal inneholde avhenger mye av hvem du skal gi det til. Er det for eksempel til kjæresten din kan du gjerne ta med en romantisk tekst som er rettet mot akkurat den personen det gjelder. Det er ikke mange som vil klage dersom de får et kort som starter med for eksempel ”Ti gode grunner for at jeg elsker deg”.

Dersom du har planlagt en romantisk middag eller lignende kan du legge inn en beskrivelse av denne i kortet. Det viktigste er uansett å få frem at du virkelig bryr deg om den som du gir kortet til.

Slik skriver du et romantisk brev
Nettstedet About laget en liten guide til hvordan man skriver et Valentinekort til sin kjære. Den består av følgende punkter.

1.) Rydd pulten og prøv å ikke tenk på andre gjøremål
2.) Finn frem et bilde av den du skriver til
3.) Sett på din favorittmusikk
4.) Finn frem egnet brevpapir og en god penn
5.) På et ark lager du to lister:
- En som beskriver hans eller hennes unike kvaliteter
- En som beskriver dine forventninger for deres fremtid sammen
6.) Begynn med en personlig hilsen. ”Kjære___” eller ”Til min kjære___” er eksempler på en god innledning.
7.) Følg opp med å fortelle hvorfor du synes hun eller han er så spesiell.
8.) Beskriv både fysiske og personlige egenskaper.
9.) Videre skriver du om dine håp og drømmer for fremtiden.
10.) Skriv en personlig hilsen til slutt. For eksempel er ”Jeg vil elske deg for alltid”, ”Evig din” eller ”Mitt hjerte er ditt” gode valg.
11.) Glem ikke å signere kortet.
12.) Dusj gjerne litt godlukt på kortet.
13.) Vent gjerne en dag før du sender kortet, det kan være du endrer mening.
14.) Send kortet og gled deg til du får respons.

Kort til en du beundrer
Dersom kortet er til en som du ønsker å flørte litt med, kan du for eksempel ta med et romantisk dikt og samtidig invitere vedkommende med på kino eller en middag. Det er viktig å tenke på om du skal hinte til noen at du liker dem i kortet eller om du skal oppfordre han eller henne til å ta kontakt med deg. Prøv å ikke bli for personlig dersom du skal gi kortet til noen som du ikke kjenner så godt.

Dersom du er usikker på hva du skal skrive, er gjerne litt humor bedre enn en lang sentimental beskrivelse. Husk at du må kunne forsvare det du skriver ovenfor den som mottar det.

Noen velger også å sende et anonymt kort til noen som de liker. Da kan man gjerne hinte litt om hvem det er som har sendt kortet og se om man får noen respons. De aller fleste vil synes det er utrolig spennende å motta et anonymt valentineskort.

Kort til en venn
Valentine behøver ikke nødvendigvis bare dreie seg om dating og forhold. Du kan gjerne sende en liten oppmerksomhet til en venn der du takker for det som vennskapet deres har gitt deg så langt samtidig som du ønsker vedkommende lykke til på Valentinsdagen. Denne typen kort kan du gjerne bruke sammen med et gammelt bilde av dere to sammen.

Andre som gjerne setter pris på en hilsen på valentinsdagen er søsken, foreldre og besteforeldre. Husk at den som ikke sender kort gjerne heller ikke får noen kort.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene