RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik slår du ikke opp

Foto: Illustrasjonsbilde/Crestock
Du har innsett at forholdet er over, og vil slå opp.

(SIDE2): Noen forhold fungerer ikke, og de aller fleste av oss går gjennom et par brudd i livet. Det er likevel ikke slik at måten man bryter på er helt uviktig.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

AskMen har samlet en liste over måter man absolutt ikke bør slå opp på.

10. I påvirket tilstand
Det å slå opp med noen kan virke skremmende, og det er nok vanlig å ta seg en slurk for å roe nervene. Men stopp før du ender opp med å fnise, sovne, slurve eller bli mer opptatt av å tilfredsstille matsuget. Det samme gjelder partneren – du bør være sikker på at han eller hun er fullstendig til stede før du ender forholdet.

9. Med klisjeer
«Det er ikke deg, det er meg» – er bare tull. Det er jo alltids noe ved den andre som ikke passer deg, eller ville du vel ikke slått opp? Å si at dere skal fortsette å være venner er også noe respektløst, ettersom dette bør være den andre partens valg.

8. Via teknologi
Mye i verden har forandret seg med årene – hvordan man slår opp er ikke en av dem. Å feige ut med mail, chatting, sms eller (aller verst) Facebook er uaktuelt. Ansikt til ansikt er det eneste rettferdige i de aller fleste tilfeller.

7. Midt i daten
Å dumpe noen rett før, midt i, eller etter en date er rett og slett litt frekt. Hvis man inviterer noen ut med den hensikt å slå opp bør man gi et slags varsel, for eksempel ved å si at man gjerne vil diskutere forholdet i forkant.

6. Rett etter et stort steg
Har du hatt et langvarig forhold er vel ikke et brudd en impulsiv greie. Ofte er det noe man tenker på over lengre tid, og derfor bør du ikke gjøre ting du er usikker på i denne perioden. Kjøpe hus eller bil, fri eller takke ja til et frieri – eller i verste fall gifte seg er ikke lurt. Å slå opp rett etter dette forverrer situasjonen betraktelig.

5. For vagt
Det er ikke sikkert partneren er like klar for å slå opp som deg, så ikke pakk inn det du vil si i vage uttalelser. Dette kan misforstås, så vær klar.

4. Ved å provosere
Å skulle framprovosere en krangel for å finne et passende tidspunkt å slå opp på er rett og slett barnslig. Det virker forvirrende og irriterende, og du kan rett og slett ende opp som å virke litt sprø.

3. Offentlig
Hvor ille er det ikke å gå forbi et par som krangler åpenlyst på gata? Tenk hvor pinlig det er for dem. Noen velger å slå opp i offentligheten for å unngå at det skaper en scene, men i alle tilfeller er det temmelig feigt.

2. Med å være utro
Utroskap gjør som regel brudd utrolig mye verre enn de trenger å være for absolutt alle parter, så gjør unna det du frykter før du starter noe nytt med en annen.

1. Ved å gjemme seg
Å plutselig gjøre seg utilgjengelig for å slippe å ta en vanskelig samtale kan være effektivt i den form av at partneren på et eller annet tidspunkt må ta hintet. Men ønsker du å bli husket som noe annet enn en kald, uberegnelig og barnslig person er det best å si det rett ut og gå ut av forholdet med verdigheten i behold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere