RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik slåss jentene om gutta

Mange tror at det bare er gutta som slåss om jentene og ikke omvendt. Men jentene legger heller ikke mye imellom om sjansen byr seg, de er bare litt mer taktiske.

Forskere ved York University i Toronto har undersøkt hvordan jenter reagerer når de oppdager at de har en eller flere utfordrere i kampen om en tiltrekkende mann, skriver forskning.no.

I undersøkelsen fikk 57 kvinnelige og 47 mannlige studenter kikke på bilder av ansikter, som de vurderte på en sjupunkts skala fra ekstremt uattraktiv til ekstremt attraktiv.

Det viste seg at kvinnene endret mening om hvor vakre deres rivalinner var i takt med menstruasjonssyklusen. De dagene da de var mest fruktbare mente de at jentene på fotografiene var mye mindre tiltrekkende i forhold til hvordan de scoret på de mindre fruktbare dagene. Oppfatningen av mannebildene forandret seg lite i løpet av syklusen.

Evolusjonsteorien forutsier at jenter begynner å konkurrere med hverandre hvis høykvalitetsmenn er en begrenset ressurs, mener forskerne fra York University i Toronto. De hadde sine antagelser om hvordan jentene ville reagere, allerede før forsøket startet.

- En mulig konkurransestrategi er å nedvurdere konkurrentene, altså å bruke taktikk for å gjøre rivalinnene underlegne, sier Maryanne Fisher som leder prosjektet.

Kilde: forskning.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere