RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik slipper du ut av fastrente hos Lånekassen

Sist oppdatert:
Har du bundet studielånsrenten på et høyt nivå og er misunnelig på den stadig lavere flytende renten? Et smutthull gjør at du kan bryte ut og bytte til flytende rente - helt gratis
Les også:
Du får 3,5 prosent i Lånekassen!
Kommentar: Ikke bind studierenten nå!
Rekordlav studielånsrente fra nyttår

Alt du trenger å gjøre for å bytte fra fast til flytende rente i Statens Lånekasse er å melde deg opp til et nytt studium og ta opp et nytt studielån.

Da opphører fastrenteavtalen, og du får automatisk flytende rente. Statens Lånekasse bekrefter overfor P4 at en slik fremgangsmåte er mulig.

Bergenseren Rune Aasen har allerede benyttet seg av smutthullet med stor suksess.

- Med et lån på nesten 300.000 kroner tjente jeg 4.500 kroner i året på å benytte meg av dette smutthullet. Det fine er jo at du ikke er nødt å avlegge eksamen for at smutthullet skal "virke". Ifølge Lånekassens regler holder det å melde seg opp til et nytt studium for at fastrenteavtalen opphører, sier Aasen til P4-nyhetene.

Fra nyttår blir den flytende renten i 4,2 prosent i Lånekassen. iMarkedet har skrevet at renten fra april kommer til å bli rundt 3,5 prosent, slik rentemarkedet nå ser ut ( Du får 3,5 prosent i Lånekassen! ).

I fjor høst var den faste renten i Lånekassen helt oppe på 7,5 prosent. Nå i fjerde kvartal ligger den på 4,9 prosent for tre års binding og 5,4 prosent for fem år.

Dersom man bandt renten i fjor høst eller i vinter, kan man spare flere tusen kroner i året på et normalt studielån ved å benytte smutthullet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere