RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik slo de seg sammen Hydrotopp

Sist oppdatert:
Eivind Reiten og Statoil-general Helge Lund forteller hvordan de ble enige om oljekuppet.
Torsdag er det generalforsamling i Statoil og Hydro, der det blir banket igjennom at de to selskapene slår seg sammen til å bli verdens største offshore oljeselskap.

I anledningen de historiske generalforsamlingene har de to toppsjefene i Hydro og Statoil, Eivind Reiten og Helge Lund, lettet på sløret ovenfor Dagens Næringsliv. De vil bli henholdsvis Styreformann og toppsjef i det som foreløpig for navnet StatoilHydro.

Den 16. desember i fjor var 70 personer samlet på Vækerø Hovedgård, representasjonsvillaen til Hydro, for å sy sammen sammenslåingen. Inntil dess var det bare en svært begrenset og eksklusiv krets som kjente til samtalene og tankene.

- Flere av dem som var kalt inn her om morgenen, visste ikke hva det skulle dreie seg om før de dukket opp, selv om Statoil-folk nok skjønte det da de fikk vite adressen, sier Reiten til Dagens Næringsliv.

Men fra da måtte de jobbe svært raskt. Reiten forteller at lekkasjerisikoen var så stor at de satte i gang å jobbe så raskt de kunne. Det melder Dagens Næringsliv.

- Ingen av selskapene så for seg at det kunne bli gjennomført så raskt, sier Reiten som forteller at de for første gang måtte bestille pizza inn på den ærverdige adressen. Bare dager etterpå, den 18. desember, var partene enige og de viktigste flokene var ryddet av veien.

Den dagen, en mandag, ble allmennheten presentert de til da oppsiktsvekkende planene. Bare dager før hadde regjeringen blitt orientert om planene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere