*Nettavisen* Nyheter.

Slik slo de Susan

Foto: (Scanpix)

Hvordan kan maktskiftet på den britiske talenttronen forklares?

31.05.09 18:09

(SIDE2): Hvordan kunne dansegruppen «Diversity» slå forhåndsfavoritten Susan Boyle i finalen av «Britain´s Got Talent»?

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Selg ikke skinnet...
Talentkonkurranser er utvilsomt i vinden, både her hjemme og i utlandet.

Lørdag var det finale i det britiske «Britain´s Got Talent» - en finale som endte med et for mange uventet utfall.

I det minste har vi lært å ikke selge skinnet før bjørnen er skutt...

Finalesjokk
TV-programmet «Britain´s Got Talent» har gjort deltaker Susan Boyle, den grå musen med den store stemmen, til superkjendis både i og utenfor Storbritannia.

Boyle var en udiskutable favoritt i forkant av lørdagens finale, og damen med fløyelsstemmen var nærmest forventet å gå av med førsteplassen.

Flere reagerte dermed med både sjokk og vantro da superkjendisen måtte se seg slått av dansegruppen «Diversity», og dermed ta til takke med en andreplass i konkurransen.

Les også:Boyle ble slått i finalen

Dansbart maktskifte
Dansegruppen «Diversity», bestående av ti gutter i alderen 12 til 25 år, imponerte både dommere og publikum med sin synkroniserte hip hop-dans, og stakk av med en velfortjent seier i den populære talentkonkurransen.

Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at mange mener seieren burde gått til den ferske superkjendisen Susan Boyle, som har nytt godt av mediestormen rundt hennes person den siste tiden.

Så hvordan i all verden klarte de heller ukjente gutta i «Diversity» å dytte den nærmest forhåndsutnevnte vinneren, folkehelten og gullstrupen Susan Boyle ned fra tronen?

Overskygget perfeksjon
Først og fremst leverte «Diversity» definitivt varene i finalen, men også gjennom hele talentkonkurransen.

Og det kan vel ikke sies bedre enn dommer Simon Cowell sa det:

- Hvis jeg skulle gi poeng, er dere de eneste her i kveld jeg ville gitt en tier. Dere tok ikke ett steg feil - det var ren og skjær perfeksjon dere fremviste.

Med andre ord: disse gutta elsker det de driver med, de er kriminelt gode på det, og de har mest sannsynlig fått altfor lite oppmerksomhet i skyggen av Susan Boyle.

Det er imidlertid noe som vil endre seg nå - og gutta kan se fram til blant annet å opptre for den engelske dronningen i Royal Variety Performance, samt at de kan cashe inn hovedpremien på 100.000 pund.

For mye av det gode?
Vi har alle fått med oss at gullstrupen Susan Boyle kan synge, for hvordan skulle vi unngått det med tanke på den massive mediedekning.

Les mer:Susan Boyle i pornofilm?

Nå er det imidlertid slik at all PR ikke nødvendigvis er god PR.

Forhåndsfavorittstempelet og den sinnssyke «hypen» som ble skapt rundt den medieskapte superkjendisen kan faktisk ha virket mot sin hensikt.

Vi skal vokte oss vel for å påstå at Susan Boyle er overvurdert, men la oss bare si det så enkelt som at folk kan ha gått lei - for det er faktisk noe som heter for mye av det gode.

Vi vil ha mer!
Dansegruppa «Quick», som gikk av med seieren i den norske utgaven av talentkonkurransen «Norske Talenter» tidligere i år, har mange likheter med britiske «Diversity».

Aner vi en dansebølge der gjennomkoreografert, teknisk overlegen og hip hop-inspirert dans dominerer?

Ja, takk - vi vil ha mer fra både norske Quick og britiske «Diversity».

Og mens vi venter kan vi glede oss over videoer av begge de talentfulle gruppene på YouTube.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.