*Nettavisen* Nyheter.

Slik sparer du 24.000 kr

Alle gode ting er tre: Stump røyken, spar penger og hold vekten. Vi viser deg hvordan.

Alle gode ting er tre: Stump røyken, spar penger og hold vekten. Vi viser deg hvordan.

Ettersom Fedonklubben tilbyr sine medlemmer hjelp til livsstilsendringer, er det naturlig å inkludere røykeslutt. I denne anledning vil vi fremover motivere våre medlemmer til å stumpe røyken i samarbeid med Allen Carrs «Easyway to Stop Smoking».

Allen Carrs Easyway er Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken, og kommer med artikler og tips om røykeslutt:

Les også:

Røykfri uten vektøkning

Gode råd når du slutter å røyke

1. Selv om du har sluttet, så vil kanskje venner fremdeles tilby deg sigaretter. Da skal du bare si «nei takk», i stedet for å starte en lang og kjedelig samtale om hvor lenge siden det er du sluttet.

2. Hvis en fremmed tilbyr deg en sigarett på fest, bare si: «nei takk, jeg røyker ikke». For igjen vil dette ta fokuset vekk fra deg, og antageligvis fører det også til at den fremmede blir helt lyrisk i sin beskrivelse av hvor heldig du er som ikke røyker, og hvordan de ønsker at de kunne slutte (og for deg vil dette føles veldig tilfredsstillende – og bekrefte at du har tatt den rette avgjørelsen med å slutte.)

3. Aldri lur deg selv til å tenke at du kan ta deg en sigarett i ny og ne, av og til, bare for å være sosial. Da ender du enten opp med å røyke like mye som før med en gang, eller så bygger du det gradvis opp over en tid. Aldri tenk «en sigarett», alltid tenk 100 000 sigaretter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Spar over 24.000 kroner i året
I 2004 røykte 26 prosent av den voksne norske befolkningen daglig, men innføringen av røykeloven i juni 2004 har sendt antall røykere nedover. De som klarer å pakke bort sigarettene frigjør raskt ganske mye penger.

I et regnestykke som Nettavisen nylig la frem kom man frem til at en person som røyker 20 sigaretter per dag vil kunne spare 24.419 kroner i året om han eller hun stumpen røyken.

Dette er en pen sum penger som de fleste av oss vil få mye glede ut av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.