*Nettavisen* Nyheter.

Slik spiser norgesmesteren i bodyfitness

Foto: (www.kriweb.no)

Kristine Weber (30) gir deg tips til hvordan du kan spise deg til en sunn og sterk kropp.

03.01.13 21:57

(SIDE2): Ja, du kan spise deg til en sixpack, men det er ikke noe bodyfitness-utøveren vil anbefale.

Lager maten sin fra bunnen av
Kristine Weber (30) har deltatt i totalt syv bodyfitnesskonkurranser og har hele to norgesmestertitler. Hver dag følger over 7000 unike lesere hennes blogg der hun skriver om kosthold og trening.

Bloggleserne vil blant annet vite hva som er hemmeligheten bak 30-åringens fantastiske kropp og det kommer stadig spørsmål om hva hun spiser og hvordan hun trener. Noe av det Kristine Weber selv er mest opptatt av er å lage all maten fra bunnen.

Hun spiser både taco, moussaka, laks, kjøttdeig med spagetti og andre retter som blir omtalt som «vanlig mat», men her er det ingen ferdigprodukter eller hermetikkbokser på kjøkkenet.

Den spreke 30-åringen mener også det er viktig at man ikke skal nekte seg noe, men at man heller tenker på sunnere og mer næringsrike alternativer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Mine beste kostholdstips er nettopp å ikke unngå noe. Ikke lag regler eller lister over alt du ikke kan spise slik at du begynner å eliminere mat du både liker og vil savne. Tenk heller hva du kan bytte ut eller endre av matvarer silk at du får i deg mest mulig næring i den maten du liker best, sier Kristine til Side2.

Til andre jenter som ønsker å bygge muskler er det særlig en ting som gjelder, nemlig proteiner.

- Jeg gjør matrettene proteinrike og sunne. Jeg har fokus på proteiner fordi vi ofte får i oss altfor lite av det, og det er det kroppen trenger for å bli og holde seg sterk. Ja, man kan spise seg seg til en synlig sixpack ved å gå veldig langt ned i fettprosent, men jeg har ingen hemmeligheter eller råd om dette da det i aller fleste tilfeller er hverken sunt eller godt for kropp og sinn.

MER FRA NETTAVISEN:

Spiser dagens første måltid klokken 16.00
En vanlig hverdag for Kristine begynner klokken fem om morgenen og da er det rett til jobb. Men dagens første måltid spiser hun ikke før klokken fire på ettermiddagen.

- Jeg er utdannet økonom og jobber som controller. Derfor har jeg vanlig kontortid hver dag, men jeg har riktignok fleksitid og velger å komme på jobb ganske tidlig silk at jeg har mer fri på ettermiddagen, forteller hun.

Da klokken er blitt tre er hun ferdig på jobb og da går turen rett til treningsstudioet.

- Jeg kan ikke dra hjem først for da blir ofte dørstokkmila litt for lang. Øktene varierer på tid alt ettersom hva jeg trener, men jeg bruker stort sett i underkant av en time. Nå for tiden blir det som regel tre styrkeøkter og to kondisjonsøkter i uka.

Først etter at hun er ferdig med treningen kommer dagens første måltid.

- Cirka klokka fire venter dagens første måltid og et par timer senere er det middag. Rundt åttetiden på kvelden spiser jeg dessert eller kveldsmat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Gir ut bok
I tillegg til å være en populær blogger har hun også de siste månedene arbeidet med enda et nytt prosjekt. I februar gir Kristine nemlig ut boka «Sunn og sterk med protein». Denne boka er tiltenkt de som ønsker en sunnere og sterkere hverdag, og oppskriftene passer like godt for både gutter og jenter.

Kristine tror mange vil ha glede av denne og kan fortelle at boka inneholder over 60 proteinrike og sunne retter, både middag, tilbehør og desserter.

Men hva som er favorittoppskriften vil ikke 30-åringen avsløre.

- Jeg kan dessverre ikke avsløre favorittene enda da de står i boka, men jeg deler gjerne noen andre oppskrifter, sier den dyktige bodyfitnessutøveren.

Her finner du 3 sunne og proteinrike oppskrifter fra Kristine Weber:

Marmorkake med banan og sjokolade

1 banan
1 egg
1 eggehvitte
1 ss Sukrin gold (eller annen søtning)
3-4 dråper stevia vanilje
20 g kokosmel
20 g vaniljeprotein
en liten skvett melk/vann til tykk røre

Mos banan med en gaffel, pisk sammen med et egg og søtning. Tilsett deretter alt det tørre, samt et par spiseskjeer med melk/vann til riktig konsistens. Stivpisk eggehvitte og vend inn helt til slutt. Del røren i to og tilsett i den ene halvparten:

1 drøy ss kakao
2-3 dråper stevia sjokolade til sjokoladerøren

Fordel det lagvis i en liten ildfast form (eller muffinsformer) og bak i ovnen på 180 grader i 20-25 min (kortere tid dersom du lager muffins, så sjekk de gjerne etter 15 min).

Klikk på bildet for å forstørre.

Laks med ovnsbakte potetbåter og guacamole
Stek laksen på middels varme i litt smør, med et dryss parmesan og sesamfrø. Poteter skjæres i båter og bakes i ovnen med litt olje og krydder i 25 min på 200 grader. To modne avokadoer moses med en gaffel sammen med litt havsalt og saften av en halv sitron.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjemmelaget pizza - fantastisk god smak og masse proteiner!

Pizzabunn:
1 pakke tørrgjær
250g grovt mel
100g sesammel -nytt! (kan byttes ut med en blanding av bakeprotein/kokosmel og mandelmel)
40g pofiber
40g fiberfin
2-2,5 dl fingervarmt vann
1 ts salt

Elt alt sammen og sett til heving et lunt sted i 30-45 min.

Fyll:
400g karbonadedeig
100g ost
4 ss ketchup
1 ss søtsterk sennep
Paprikapulver, gurkemeie, bbq-krydder, oregano
4 perletomater
En halv løk

Jobb deigen utover et bakepapir, ha på fyllet og inn i ovnen på 200 grader i 20-22 min. 12 pizzastykker som hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.