RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik stjeler de diesel fra privatbiler

(Rusken/Politiet)
Fyller opp kopper og kar med stjålet drivstoff. BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN!

Nettavisen har tidligere skrevet om profesjonelle dieseltyver som spesialbygger varebiler og omsetter drivstoffet på et svart marked. Hengelåsen og plomberingen på lokket til dieseltankene brytes opp. Deretter suges dieselen opp ved hjelp av en pumpe som fører inn i en tank i en ventende bil.

Men ikke alle tyver er like profesjonelle. Ifølge politiet i Follo forekommer amatørmessig utførte dieseltyverier fra kjøretøyer og privatpersoner stadig oftere. Ofte brukes bøtter, kopper eller flasker til å tyveriene.

Les også: Slik opererer drivstofftyvene

Oljesøl
Senest tirsdag 25. juni rykket politi og Bymiljøetaten ut til en parkeringsplass ved sjøbadet på Ingierstrand. Her ble det funnet en rekke stjålne sykler, flere søppelsekker fylt med klær og 300 liter olje i skogen.

Av bildene Nettavisen har fått tilsendt kan man se at dieselen er tappet og fraktet i bøtter, bakker og plastkanner. Dieselen lå i tillegg sølt ut flere steder i naturen.

- Vi fant vi cirka 300 liter diesel gjemt på nedsiden av Parkeringsplassen. Området var kraftig forsøplet med mange tomme kanner som var brukt til diesel. Videre var området kraftig tilgriset av motorolje som noen hadde helt ut eller latt det stå i åpne kanner. I tillegg fant vi flere sykler vredt titusener av kroner som ble levert til Viking, sier Lubos Sikela i Bymiljøetaten.

Han forteller at opprydning er både kostbar og tidkrevende.

- Vi er nødt til å rydde camper som dette altfor ofte. Som regel er vi 3 - 4 mann som arbeider i mange timer. Dette koster Oslo kommune utrolig mye penger, sier Sikela.

Les også: - De bryter loven for å unngå gassing

- Mobile vinningskriminelle
Politiførstebetjent Svein Brage Husdal i Follo opplyser at dieseltyverier er et gjentakende problem.

- Mitt inntrykk er at det stjeles fra både kjøretøyer og privatpersoner. Det stjeles også fra firmaer som har pumper på eiendommen, sier han.

Brage Husdal opplyser at meldingene på dieseltyverier forekommer hyppig.

- Mobile vinningskriminelle, som vi registrerer at er de som stjeler, har behov for drivstoff og diesel, sier han.

Se flere bilder fra parkeringsplassen under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere