Slik styler du trendplaggene

STYLING: Annette Elvhaug, fra Polhem PR, synes at skinnbukser og pelsjakker gjør seg godt sammen.

STYLING: Annette Elvhaug, fra Polhem PR, synes at skinnbukser og pelsjakker gjør seg godt sammen. Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Her finner du stylist Annettes eksperttips.

25.09.11 16:53

(SIDE2): Høsten er her, og den bringer som vanlig med seg nye trender.

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal bruke de nye plaggene, eller hvordan man skal beherske stilen.

- Det er viktig å tørre å prøve nye ting. Når jeg tidligere jobbet som stylist tok jeg også oppdrag som personlig shopper, da opplevde jeg ofte å få skeptiske reaksjoner når jeg foreslo plagg i en stil de ikke var helt sikre på. Det gjelder å tørre å teste litt forskjellig og prøve å bevege seg litt bort fra «det samme gamle», sier Fashion and beauty Manager Annette Elvhaug fra Polhem PR til Side2.

- Og når vi bygger opp antrekket riktig, så blir det bra.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Et annet tips er å prøve det plagget du vil kjøpe sammen med klær som ligner det du har hjemme, så slipper du å komme hjem og finne ut at du ikke har noe som passer.

I showrommet til Polhem PR plukket Annette ut noen av sine favorittplagg for høsten, og forteller også hva du skal bruke til plaggene. Side2 har satt sammen forslagene i bildekarusellen.

SKINNBUKSE:

Svart skinnbukse fra Cubus, 399,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

En skinnbukse kan faktisk brukes til alt. Den kan dresses opp og den kan dresses ned.

- Til hverdags er det fint å bruke plagg som er litt laidback til buksen, som feks. en strikket genser eller cardigan, da blir ikke antrekket for sexy. Alt av farger passer til dette – fra pudder til sterkere farger til svart/hvitt. Høstens farge, som er oker (sennepsgult red.anm), er også superfint til svart, sier Elvhaug.

Bruk gjerne flate sko, eller eventuelt lave skoletter med litt hæl.

- Til fest synes jeg at man skal slå til med skikkelig høye hæler, og få den ordentlige «sexy looken». Det kan eksempelvis være svært sexy med en transparent skjorte til, helst en som er litt løs, og med en fin BH som syns litt under. Her fungerer det kjempebra med svart, hvitt, pudder, grått og lignende. Svart er enkelt - det finnes det ingen begrensninger når det gjelder farger å kombinere til, svart går til alt! Det viktigste er å huske at et sexy antrekk fortsatt skal være feminint og ikke tacky.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4572

KAMELFARGET KÅPE:

Kåpe fra Ellos med A-formet snitt og vide ermer, 1099,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

- Det har blitt hentet mye inspirasjon fra 60-tallet denne sesongen. Tenk båthalser, vide ermer og A-form. Når jeg ser denne jakken tenker jeg veldig på Jackie O, sier Elvhaug.

Denne jakken kan stort sett brukes til alt. Men det som kanskje er vanskeligst er å bruke farger som passer til.

- Fargemessig funker denne jakken til mørke høsttoner, eventuelt svart. Den gjør seg godt sammen med andre brente farger som rustrødt, grønt og gult. Det er bare å se ut på hva som skjer i naturen på denne tiden av året. Hvis du velger å bruke svart til, blir uttrykket litt hardere.

I tillegg er det lurt å passe på at de visuelle formene i antrekket passer sammen.

- Spisse sko, sammen med en rund hals blir ofte feil. Rundt og spist hører ikke sammen. Enten må du ha en hel linsje med V-form, eller så må du bryte helt. Dette er litt gammeldags, men det ligger noe i det. Klisjeer er jo klisjeer for en grunn.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4573

PONCHO:

Svart poncho med skinndetaljer fra Riccovero, 3499,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

En poncho er både pikete og søt, og gir assosiasjoner til korps og «Reisen til julestjernen». Men den kan også være veldig tøff.

- Denne er helt fantastisk. Skinndetaljene og det grove stoffet gjør at den blir litt røffere. Pochoen er et koselig plagg å gjemme seg inni når det blir kaldt på høsten.

- Også her passer skinnbuksene inn. Til denne ponchoen vil det være kult å trekke frem skinn for å få frem nettopp skinndetaljene fra plagget. Da kan man også gjerne trå til med noen høye hæler! Du kan også bruke den til alt av jeans og tights og korte kjoler. Til lange kjoler blir det lett litt «sekkete».

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4574

GLITRENDE PLAGG:

Hvit paljettbesatt cardingan fra Wildfox. 2968,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Denne høsten skal vi glitre og skinne i enten paljetter eller plagg som er metalliske.

- Denne fantastiske cardiganen er like perfekt til hverdags som til fest. Med basicplagg under kan man skinne foran peisen – gjerne da i en nedtonet fargeskala. Da kommer også paljettene til sin rett.

- Jeg kunne lett brukt denne åpen, med en basisfarget singlett under, sammen med stramme jeans og lave, herreinspirerte sko.

Til fest hadde Elvhaug brukt denne sammen med en sexy liten svart kjole og veldig høye hæler. Gjerne noen semskede svarte med rysjer.

- Man glemmer at man kan bruke slike plagg til fest også.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4577

PELSJAKKE:

Fuskepels med båthals fra Vivikes.699,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Pelsjakken er like mye vinden i år, som i fjor.

- Jeg synes denne jakken er veldig feminin. På grunn av båthalsen og den trekvart lange armen, så får den et 60-tallspreg over seg. Selv om pels kanskje kan føles veldig pyntet, så kan du også med dette plagget dresse det ned. Du kan gjerne bruke jeans til pels, eller skinnbukser, sier Annette til Side2.

Hvis du ønsker å være skikkelig elegant, så kan du bruke en svart kjole, med svarte strømpebukser og svarte, høye sko

- Det er også mulig å røffe opp pelsen, bruk gjerne en høyhalset strikkegenser under, i ull eller kasjmir. Siden det ikke er noen krage på denne jakken, kan det være at ikke alt passer under, men dette kan du kamuflere med et deilig stort skjerf.

Stylisten anbefaler å bruke hansker til pelsjakken. Enten skinnhansker eller kjørehansker. Hun synes også at litt hæler gjør seg godt til pels.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4571

DYREPRINT:

Svart cardigan med isbjørnmønster fra iiS, 1549,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Dyreprint har vært i motebildet lenge. Nå kommer plagg med ordentlige dyreprint, og da mener vi dyr som i aper og bjørner, og ikke for eksempel leopardmønstret print.

- Til denne cardiganen hadde jeg brukt et par skikkelig metalliske bukser eller enklere med svarte tighte jeans. Selv om denne jakken har isbjørn motiv, er det fortsatt et ganske enkelt plagg. Jeg ville hatt den åpen, med en hvit skjorte eller en bluse under, slik at vi får lag på lag-effekten.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

4575

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Cardigan med leopardprint fra Autumn Cashmere. 3800,- Foto: Ida Klokk ( Side2 )

- Dette er en jakke med litt kulere tendenser. Likevel har den en deilig høy, hals, og den er ganske hensleng samtidig som den er fin. Jeg hadde ungått å bruke denne sammen med for søte ting, og heller rocke den opp i forhold til formen og mønsteret på den. Jeg synes ikke at det skal være for pent. En skinnjakke eller en liten kjole hadde vært stilig, sier Annette.

4576

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.