RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Shutterstock/montasje)

Slik surfer du billigst i juleferien

Sist oppdatert:
Prisene daler ned i skjul, men vi vet hvor du får billigst mobilt bredbånd.

Med mobilt bredbånd på PC-en kan du surfe på internett via mobilnettet. Det betyr at du kan få tilgang til internett på de samme stedene som det finnes mobildekning.

Mange av oss reiser litt rundt omkring i juleferien, og for en god del vil det kanskje være praktisk å ha internettilgang overalt hvor man ferdes.

I Norge har vi tre store tilbydere av mobilt bredbånd, samt et par mindre aktører.

Vi har sjekket prisene hos Telenor, NetCom, Ice.net, Chess og Tele2, og flere av dem har gode kampanjetilbud som det kan lønne seg å hoppe på.

Kampanjetilbud
Kommer du til å bruke mobilt bredbånd ofte, og både på dagtid og kveldstid, finnes det flere abonnementer som passer ditt bruk.

Som regel begrenses hastigheten din når du har brukt rundt 6 gigabyte med datatrafikk. Denne mengden er mer enn nok til normal bruk, men det anbefales ikke at du laster ned mange store filer, eller streamer musikk eller video til den store gullmedaljen.

Ikke bruk mobilt bredbånd i utlandet, for da gjelder egne, skyhøye priser for bruken.

Se også: Dette kan du gjøre før hastigheten strupes

Tilbyder:

Etablering:

Mnd.pris:

Modem:

Kampanje:

Maksgrense:

Telenor Dag&Natt

499 kr

299 kr

1 kr

3 mnd. gratis

6 GB

NetCom Hele Tiden

-

125 kr*

1 kr

Halv mnd.pris

6 GB

Ice.net Alltid

-

299 kr

1 kr

3 mnd. gratis

6 GB

Chess SurfKing

-

249 kr

Gratis lån, ikke bindingstid./599 kr ved kjøp**

2 for 1, mobil og PC-abo.

6 GB

Tele2 Large

299 kr

239 kr

1 kr

Ut året 499 kr

4 GB

Vurdering:
NetCom har for øyeblikket den desidert beste kampanjen for deg som vil bruke mobilt bredbånd mye; Som ny kunde får du halv pris på abonnementet i et helt år. De ordinære prisene og vilkårene på NetCom Hele Tiden var allerede blant de beste i markedet.

Det kan imidlertid være andre ting enn pris som spiller inn for ditt forbruk. Med Ice.net kan du bruke abonnementet i hele Skandinavia til samme pris, mensTele2 lar deg surfe i Sverige og Norge.

Chess har ingen bindingstid og tilbyr utlånsmodem. Telenor har imidlertid kommet best ut i de fleste norske tester som har blitt gjort på dekning og reell hastighet.

Med unntak av Tele2 har alle tilbyderne landet på en strupegrense på 6 GB før hastigheten din begrenses. NetCom, Chess og Ice.net åpner for at du kan kjøpe deg en høyre grense ved behov.

*NetComs ordinære månedspris på Hele Tiden er 249 kroner, men nye kunder som bestiller får prisen halvvert i hele 2011.

**Chess opererer ikke med bindingstid, men du kan kjøpe USB-modem for 599 kroner, eller på avbetaling til 49 kroner per måned, dersom du ikke vil benytte deg av tilbudet om gratis utlånsmodem.

Se vurdering av flere mobilt bredbånd-abonnementer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere