RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dette intervjuet som Fredrik Skavlan gjorde med SD-leder Jimmie Åkesson skapte store reaksjoner. 
Dette intervjuet som Fredrik Skavlan gjorde med SD-leder Jimmie Åkesson skapte store reaksjoner. 

Slik svarer Skavlan på kritikken

Sist oppdatert:
Skavlan tar bladet fra munn i kronikk.

Det stormet rundt Fredrik Skavlan etter intervjuet programledere gjorde med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson sent i mars.

Mange reagerte på Skavlans stil under intervjuet. Frp-politiker Christain Tybring-Gjedde var en av de som reagerte sterkt

- Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk, uttalte Frp-politikeren.

Intervjuet fikk enormt med oppmerksomhet, og nå har Fredrik Skavlan tatt bladet fra munn.

- Vi forskjellsbehandler
I en kronikk i VG tar Skavlan opp flere av de kritiske påstandene som ble rettet mot ham.

Når det gjelder påstanden om at Jimmi Åkesson ikke var frisk, skriver Skavlan at Åkesson selv, hans parti og behandlende psykolog alle gikk god for at Åkesson var klar for intervju.

Skavlan fikk også kritikk for å være for aggresiv, og til det svarer Skavlan at han ikke var aggresiv, men pågående - noe som i stor grad var en respons på tematikken under intervjuet. 

Les også: Seerrekord for Skavlan

Det ble også sagt at intervjuet var dårlig journalistikk. Skavlan skriver at spørsmålene han stilte var relevante med tanke på Sverigedemokratenes histore, og at Åkesson var forberedt på å snakke om temaene som ble tatt opp.

Skavlan tar også opp påstanden om at gjestene hans blir forskjellsbehandlet, noe han selv bekrefter ettersom det avhenger av aktualitet og kontekst. 

- Ja, vi forskjellsbehandler folk. Desto viktigere er det at vi utviser balanse over tid, slik NRK-plakaten krever, skriver programlederen. 

Til de som påstod at intervjuet var sjangerblanding, svarer Skavlan at programmet hans alltid har inneholdt store kontraster.

Kraftige reaksjoner
I intervjuet med Jimmi Åkesson spurte Skavlan blant annet om SD fortsatt vil gå inn for å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring, og viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer tilknyttet partiet.

Under sakens kommentarfelt på Nettavisens Facebook-side strømmet det på med kraftig skyts:

- Aldri mer Skavland! Dette tok kaka. Ikke tilgivelig oppførsel av en mangeårig profesjonell programleder mot en person som har gått i veggen og forsøker skrittvis å komme tilbake igjen... Mildt sagt utrolig! skriver en leser.

- Hele familien reagerte på Skavlans motbydelige behandling av Åkesson. Ikke mer Skavlan på oss, skriver en annen.

Også på Twitter kokte det over med meninger om intervjuet. Det ble også opprett siden «Boikott Skavlan» på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere