Slik svarer utestedet på rosa spray-kritikken

SLIK SVARER DE: Arrangøren tror ikke «Sweet Rosa Fest» vil provosere guttene som ble offer ordensvaktens bruk av forsvarsspray. Guttene opplever det som trakassering.

SLIK SVARER DE: Arrangøren tror ikke «Sweet Rosa Fest» vil provosere guttene som ble offer ordensvaktens bruk av forsvarsspray. Guttene opplever det som trakassering. Foto: Gjengangeren

Utestedet hvor en dørvakt sprayet Christoffer rosa, svarer med å arrangere «Sweet Rosa Fest».

19.09.14 17:36

(GJENGANGEREN.NO): Bare dager etter at en ordensvakt fra Solid Vakthold & Sikkerhet brukte rosa forsvarsspray på Chris­tof­fer Sætre (24) og Yasin Khan (22), arrangerer nå utestedet der opptrinnet skjedde en festkveld i den lyserøde fargetonens navn.

I kveld, fredag oppfordres gjestene til å kle seg i rosa.

Les også: Dørvakt sprayet Christoffer rosa

Gjort med humor

Arrangørene bak gratisfesten som blant annet har DJ Rawn på plakaten, ser humoren i det hele.

– Dette er ikke tilfeldig. Istedenfor å ta igjen på til dels stygge og ekle kommentarer velger vi å gjøre noe morsomt ut av saken, sier Synne Sandbakken fra Pavilionen.

Hun tror ikke «Sweet Rosa Fest» vil provosere guttene som ble offer ordensvaktens bruk av forsvarsspray.

– Nei, vi tror de tar det helt fint. Vi ser ingen grunn til drama, det er eventuelt vaktselskapet som må ta konsekvensen av det som skjedde. Vi synes alt i alt det ble unødvendig mye oppstyr, sier hun.

Ser ikke humoren

Yasin Khan har fått med seg at pavilionen arrangerer rosa-fest, men verken han eller kameraten Christoffer kommer til å dra.

– Jeg ser ikke humoren i dette, og for meg viser det hvor alvorlig Pavilionen tar denne saken. Jeg opplever det som trakassering, sier han.

Vaktselskapet i motvind

Samtidig melder bransjebladet Aktuell Sikkerhet at politiet truer vaktselskapet Solid Vakthold med inndragelse av godkjennelse – bare fire måneder etter at de fikk den.

Ifølge Vestoppland politidistrikt dreier tvisten seg om brudd på ansettelsesvilkåret som lå til grunn for vaktselskapets tillatelse til å drive.

Vilkåret skal ha vært at personer med innflytelse eller lederverv i det konkursrammede selskapet Safe Security AS ikke kunne ansettes i det nystartede selskapet. Det mener nå politiet at Solid Vakthold har hatt ved flere anledninger.

– Jeg har formidlet tidligere Safe-kunder både til Vakthold & sikkerhet AS og andre selskaper. Dette er som ubetalt hjelp å regne, og slettes ikke noe ansettelsesforhold, sier daglig leder i tidligere Safe Security, Bjørnar Borge, til Aktuell Sikkerhet.

Flyttingen av Solid skal ha vært meddelt til Vestfold Politidistrikt. I følge ny daglig leder i Solid, Dag Tore kristiansen, skal det nå gå mot en løsning for vaktselskapet.

– Til uka er vi i mål. Det er advokaten vår som styrer dette, så mer enn det kan jeg ikke si, forteller han til Gjengangeren.

Les flere saker fra Gjengangeren her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.