NEW YORK (Nettavisen): Helt siden Russland gikk inn i Ukraina i slutten av februar, har tidligere Donald Trump hevdet at Russland aldri ville gått til krig om han fortsatt hadde vært president.

Les også: Trump er fly forbannet etter frifinnelse: - Dette landet går til helvete!

Trump: - Ville aldri funnet sted

- Hvis det var jeg som hadde makten, så hadde den dødelige situasjonen i Ukraina aldri ha funnet sted, skrev Trump allerede 24. februar, samme dag som Russland invaderte.

Siden den gang, har Trump gjentar påstanden flere ganger.

- Sammenlign hvor fantastisk USA var for bare to år side med hvordan det er i dag. Ingen inflasjon, og krigen hvor Russland har gått inn Ukraina ville ALDRI ha skjedd (null sjanser), skrev Donald Trump på Truth Social bare for noen dager siden.

Zelenskiy: - Jeg beklager

I et nytt intervju med amerikanske Newsmax går Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy nå ut og kommenterer denne påstanden som Trump har fremsatt flere ganger.

Les også: Donald Trump fikk kraftig sinneutbrudd om Ukraina: - De prøvde å lure meg!

Til Newsmax sier Zelenskiy at han ikke mener det er relevant hvem som var president i USA da Russland gikk til krig.

- Jeg beklager at jeg kommer til å si noe som du ikke liker, sier Zelenskiy til Newsmax, som er en TV-kanal som er kjent for å være svært Trump-vennlig.

Det var nyhetsanker Rob Schmitt i Newsmax som intervjuet presidenten i Kyiv på tirsdag vedrørende den russiske invasjonen, skriver Insider.

Schmitt stilte blant annet følgende spørsmål.

- Tror du at et annerledes amerikansk lederskap, et annerledes lederskap i Vesten, ville ha forhindret denne aggresjonen?

- Det er mange amerikanere som tror at hvis noen som Donald Trump fortsatt var i Det hvite hus så ville ikke denne invasjonen ha funnet sted. Hva er ditt standpunkt her?

- Hvis Donald Trump var president i USA

- Vel, jeg tror det viktigste her er assistansen vi får fra folkene i USA. Det er de som betaler skatt, og pengene som blir omdirigert for å hjelpe Ukraina kommer fra disse skattene, og alt dette er humanitær, finansiell og militær støtte til Ukraina. så jeg er svært takknemlig overfor den nåværende presidenten i USA og de politiske partiene som støtter oss, sier president Zelenskiy.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

- Jeg beklager om jeg sier noe du ikke liker, men for oss som er et land som er i krig, så betyr det ikke noe om det er Demokratene eller Republikanerne. Det er folkene i USA som støtter oss, sier presidenten, før han legger til:

- Jeg vet ikke hva som ville ha skjedd om presidenten, hvis Donald Trump var president i USA i denne situasjonen, jeg kan ikke forutse hva som ville ha skjedd, sier Zelenskiy til Newsmax.

Se video fra intervjuet her:

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

USA sender rakettystemer til Ukraina

På onsdag kom også nyheten om at USA skal sende flere rakettsystemer til Ukraina. President Joe Biden står derimot han fast på at våpnene ikke skal brukes mot russisk territorium, noe utenriksminister Antony Blinken sier at myndighetene i Ukraina har forsikret dem om, melder NTB.

Les også: Trump sjokkerer om borgerkrig og atomkrig

Blinken kommenterte de nye rakettsystemene som Ukraina får fra USA, på en pressekonferanse sammen med Nato-sjef Jens Stoltenberg onsdag.

Les også: Stoltenberg skal møte Biden torsdag

Tidligere på dagen kom Russland med krass kritikk av de nye våpenforsendelsene.

– Vi mener at USA heller bensin på bålet med vilje, sa regjeringstalsmann Dmitrij Peskov, ifølge NTB.

Peskov hevdet at de nye våpnene ikke oppmuntrer Ukraina til å starte fredsforhandlinger og at USA ønsker å «bekjempe Russland til den siste ukrainer».

Les mer: Blinken: Ukraina har lovet å ikke skyte raketter mot mål i Russland