*Nettavisen* Nyheter.

Slik svindlet og lurte «Lille-Røkke» til seg flere titalls millioner

Foto: (Oslo politidistrikt)

Siste rettsrunde i drosjesvindel-saken er i gang. Tiltalte erklærte seg delvis skyldig.

03.01.13 15:58

OSLO TINGRETT (Nettavisen): I dag, torsdag, møtte Oslos største drosjesvindler nok en gang i Oslo tingrett.

Totalt skal 100 millioner kroner være holdt utenfor regnskapene i den omfattende svindelsaken som ble rullet opp i 2007.

- Vi har utelukkende tatt med punkter i tiltalen der vi har reell dokumentasjon. I underlaget til aktoratet er det skiftlapper fra taxibilene for omsetning og utbetalinger av lønn, sier aktor Ragnvald Brekke.

Unnlot å oppgi lønns- og trekkoppgaver
«Lille-Røkke», eller Mohammed Aslam (38), sitter tiltalt for grovt skattesvik og skal ha unnlatt å oppgi lønns- og trekkoppgaver for flere av sine sjåfører for til sammen 21,7 millioner i perioden 2003 - 2005.

Ikledd hvit skjorte og pent bakovergredd hår møtte Aslam opp i retten med sin forsvarer Torkjell Solbø. Han gjorde det raskt klart at han ikke ønsker å stille på bilder.

Tiltalte sitter per dags dato fengslet i Kongsvinger. Han ble domfelt januar 2008, men stakk av til Pakistan og ble ikke utlevert til Norge før etter fire år. Nå soner han dom på to års fengsel for forhold forut det han nå sitter tiltalt for.

Totalt har politiet arbeidet i sju år med den svært omfattende svindelsaken. Mer enn 300 personer er fengslet eller bøtelagt siden saken ble rullet opp. Oslo politidistrikt har anmeldt 212 drosjeeiere med tilknytning til saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erklærte skyldig i tre av de fire tiltalepunkter
Ifølge tiltalen har Aslan blant annet utgitt seg for å være en annen sjåfør i perioden 2004 - 2006. Den fornærmede sjåføren mener tiltalte har forfalsket underskriften hans ved flere anledninger.

«Fra ca. 2004 til og med 2006 i Oslo leide/bestyrte han drosjeløyve som tilhørte drosjeeier NN som måtte oppgi sitt arbeid som drosjeeier på grunn av skade/sykdom. Drosjeeier NN bosatte i 2006 i Canada og fikk pålegg om å innlevere sitt løyve av løyvemyndighetene, hvoretter NN ba han om å levere inn løyvet. I stedet for å innlevere NNs løyve, utga han seg for å være eller representere NN i et brev til løyvemyndighetene hvor han falskelig underskrev med NNs signatur og han opplyste at NN var frisk og ville benytte sitt løyve videre», står det i tiltalebeslutningen.

Aslam skal videre ha lurt DNB Nor Finans til å gi han et lån på nesten 400.000 kroner ved å utgi seg for å være den aktuelle sjåføren.

Etter tiltalen var lest opp, erkjente Aslam seg skyldig i tre av de fire tiltalepunktene. Det fjerde, som han benektet, gjelder overnevnte utdrag.

Aslams forsvarer, Torkjell Solbø, sier at hans klient ikke har noen god forklaring på hvordan signaturen under bedragiposten er forfalsket.

- De er glere gjeldsbrev med tilsynelatende like underskrifter, men politiet har ikke tatt ut tiltale på disse, sier han.

Aslam erklærte delvis straffskyld etter tiltalen for grovt skattesvik og brudd på ligningsloven. Tiltalte er også uenig i deler av den økonomiske beregningen i skattedelen.

Tiltalte skal etter planen selv innta vitneboksen klokken 13.30. Nettavisen følger rettsaken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.