RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik svindlet postbudet kundene for 550.000 kroner

Foto: Arkiv/illustrasjonsfoto (DittOslo)
35 åringen skulle levere brev med kort og koder, men tok dem selv og handlet for mer enn 550.000 kroner.

Mannen ble ansatt som tilkallingsvikar i Posten med ansvar for postlevering på Skøyen, Bygdøy og Frogner i juni 2011, skriver Dittoslo.

Litt utpå høsten samme år meldte en rekke banker fra til Posten at brev med bankkort og koder var borte fra en rekke kunder. De kunne også melde om misbruk av disse kortene.

Innrømmet alt
Den 25. november gikk politiet til ransaking av mannens leilighet og bil. Her ble det funnet en rekke bankkort og koder som tilhørte personer som bodde på postmannens rute. Det ble også funnet en rekke nyinnkjøpte varer og kvitteringer på disse. På postmannens telefon var det også en rekke bilder av kort og koder.

Postmannen hadde brukt kortene i Oslo, Bergen Strømstad og Tsjekkia. På handlelista sto blant annet elektronikk, klær, sko, sportsutstyr, mat, flybilletter, smykker og parkeringsavgifter.

Mannen erkjente samtlige forhold da saken mot han nylig gikk i Oslo tingrett.

Han ble funnet skyldig i mer en 50 tilfeller av underslag av kort og koder, mer en 50 tilfeller av tyverier og bedrageri i form av uttak og bruk av disse kortene.

Fengsel og tilbakebetaling
Bankene har et samlet tap på mer enn 550.000 kroner etter postmannens uærlige opptreden.

Retten mener det er spesielt graverende at mannen har misbrukt den tillitten han ble gitt i Posten, en tillitt en så viktig samfunnsinstitusjon er avhengig av for at posten skal komme fram.

35-åringen ble dømt til fengsel i ett år og to måneder. Han må betale tilbake vel 550.000 kroner til bankene og får inndratt en rekke av varene han kjøpte, blant annet seks mobiltelefoner, tre parkasjakker og flere dyre klokker.

35-åringen har tatt betenkningstid på dommen fordi han mener straffen er for streng.

- Vi har ikke tatt endelig stilling til anke, sier mannens advokat Nora Hallén.

Les flere saker fra DittOslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere