RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik takler du møkka-været

Sist oppdatert:
Mer eller mindre vitenskapelig guide for deg som for alvor er dypt skuffet over værgudene denne påsken.

Til og med bergensere kan gå fra sans og samling i ren frustrasjon når den velfortjente påskeferien viser seg å bli en eneste stor plaskedam. Et sted går grensen, liksom.

Men fortvil ikke! iBergen.no gir deg velmente råd om hvordan du overlever den mislykkede påskeferien uten å gå til hundene.

* Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Du kan fortsatt gå ut på skitur i fjellet, selv om kosen nok ikke blir helt hundre prosent. Riset bak speilet blir minnene fra egen barndom da dine foreldre tvang deg og søsknene dine ut på ski, og vissheten om at du nå påfører dine egne barn de samme traumene.

* Feik en påske. Gjør alt det du normalt gjør i påskeferien, på kunstig vis. Ta solarium, spill skispill på dataen, drikk kakao og spis appelsin og Kvikk Lunsj foran en åpen kjøleskapsdør.

* Ta sengen tilbake og sov deg gjennom hele plasket.

* Se mye på TV. Og dette rådet er faktisk det vitenskapelige alibiet i denne listen. Lite, om ingen, forskning er gjort på fenomenet værsyke. Det nærmeste man kommer er SAD, Seasonal Affective Disorder, som omhandler vinterdepresjon. Kuren for denne typen depresjon er lysbehandling, men ifølge nettstedet outsidein.co.uk behøver man ingen lysboks for å få rikelig med lys. Det eneste man trenger er lyset fra TV'en. Faktisk.

* Grip anledningen nå mens du for en gangs skyld har familien samlet og alle har hendene i lommen. Gjør vårrengjøring eller fullfør oppussing.

Mange ville nok ha føyet alkohol og fest til denne listen, men humorprofessor Sven Svebak ved NTNU i Trondheim mener vi kan klare oss fint gjennom en katastrofepåske uten.

- Godt humør har mye med innstilling å gjøre. Hvordan du velger å se på ting som oppstår. Det er fullt mulig å tvinge seg selv til å ha det hyggelig, mener han.

- Men hva skal man gjøre hvis man er fanget på en hytte med en surpomp som sprer kvalme?

- Ta lærdom av det til neste påske og aldri invitere vedkommende med på tur igjen, er Svebaks råd. Han mener også at galgenhumor, når alt går galt på hytteturen, er en farlig sti å bevege seg ut på.

- De andre kan bli enda surere. Det er ikke så lurt i en trang, liten hytte der stemningen allerede er dårlig, sier humorprofessoren. Selv befinner han seg på hytten i Rondane sammen med familien i påsken. Været utenfor hyttedøren er ikke allverden der heller, men heldigvis er stemningen god.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere