RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tar du backup av mobilen

Sist oppdatert:
Redd for å miste alle kontaktene du har på mobilen? Slik tar du backup.

Har du noen gang vært redd for å miste eller ødelegge mobilen din, eller har du kanskje kviet deg for å skifte mobiltelefon fordi du ikke vet hvordan du skal få med deg alle kontakter og avtaler fra en telefon til en annen? Slapp av - her er løsningen på problemet.

Det finnes nemlig en rekke tjenester som enkelt holder styr på alle kontakter, kalenderoppføringer og annen viktig informasjon for deg. Dersom du mister eller ødelegger mobilen, kan du bare skaffe deg telefon og på 1-2-3 har du alle kontaktene dine over på arvtakeren.

Flere tjenester
Både Telenor og Netcom tilbyr kundene sine en backup-tjeneste. Telenor Mobil Backup er gratis den første måneden, og koster deretter 29 kroner for tre måneder. For denne prisen kan du synkronisere så ofte du vil.

Les mer om tjenesten på Telenors hjemmesider.

Netcom KontantSynk har ingen fast månedspris. Derimot koster det 4 kroner per gang du synkroniserer. Du kan dermed velge å synkronisere telefonen ofte dersom du har behov for det, eller kun en sjelden gang dersom du ikke legger til nye kontakter eller kalenderoppføringer særlig ofte.

Les mer om tjenesten på Netcoms hjemmesider.

Både Telenor og Netcoms tjenester støtter en rekke telefoner.

Gratistjeneste
For alle de som ikke er kunder hos Telenor eller Netcom, eller for de som ikke har lyst til å betale for en tjeneste de kan få gratis, er ZYB et utmerket alternativ. Faktisk et så godt alternativ, at vi har sluttet å bruke de norske betalingstjenestene.

For at du skal kunne synkronisere mobilen din på disse tre nevnte måtene, må mobilen støtte SyncML. De aller fleste mobiltelefoner fra Nokia, Sony Ericsson og Motorola støtter dette, mens Samsung og LG ikke har implementert teknologien enda.

SyncML er en enkel måte å ta sikkerhetskopi av kontaktene på telefonen din på. Kontaktene, kalenderen og oppgavelisten på telefonen din blir sendt via mobilnettet til en tjeneste på internett, som oppretter en sikkerhetskopi for deg. Dermed har du alltid tilgang til all viktig informasjon fra mobilen på et sted.

Kom i gang
Ettersom synkroniseringen foregår via mobilnettet, er du avhengig av å ha riktig oppsett på mobilen din før du setter igang. Dersom du er kunde i Telenors nett kan du få oppsett her og kunder i Netcoms nett kan gå til denne siden.

Har du for eksempel mobilabonnement hos IPEA eller Onecall, er du kunde i Netcoms nett, og kan få tilsendt oppsett som om du var Netcom-kunde.

Synkroniser kontakter
1. Det første du må gjøre er å opprette en konto hos ZYB. Det gjør du ved å trykke på «SIGN UP NOW» øverst i høyre hjørne.

Velg brukernavn, passord og oppgi en gyldig e-postadresse

2. Velg hvilken mobilprodusent og modell telefonen din er.

Hvis du er i tvil om hva mobilen din heter, får du opp bilder av hver enkelt mobil som gjør det lettere å finne riktig.

3. Når du har funnet riktig mobil, må du oppgi hvilket land du bor i, din mobiloperatør og ditt mobilnummer.

4. Nå har Zyb det de trenger av informasjon, og du kan velge å få tilsendt oppsett for synkroniseringstjenesten til mobilen din.

5. Du mottar oppsettet til mobilen din, og blir bedt om å oppgi en kode. Denne er 1234. Velg å lagre oppsettet.

6. Når du går videre etter å ha lagret oppsettet, får du opp en veiledning. Denne viser deg hvordan du synkroniserer akkurat din telefon. Dersom du skal synkronisere flere telefoner, vil du få ny veiledning for hver telefon du legger til.

På noen telefoner ligger synkroniseringsverktøyet under «Tilkobling», mens andre har det liggende under «Innstillinger».

Dersom du har en mobiltelefon med støtte for edge eller 3G, vil synkroniseringen gå veldig raskt. Har du derimot en litt eldre telefon uten disse høyhastighetsteknologiene, tar det noe lenger tid.

8. Når du har synkronisert telefonen, kommer inn på din egen personlige ZYB-side. Her får du oversikt over alle dine kontakter, kalenderoppføringer og eventuelt andre ting du har synkronisert.

Du kan velge å oppbevare både bilder og SMS-meldinger på din ZYB-side.

Mistet telefonen?
Dersom du har mistet eller ødelagt telefonen din, trenger du ikke lenger å fortvile. Såfremt du har husket å ta backup jevnlig, vil du ha tilgang til alle kontaktene dine både på nett, og ha muligheten til å få dem enkelt over på din nye telefon. Det samme gjelder selvsagt dersom du har kjøpt ny mobil, og bare vil flytte kontaktene dine på en enkel og grei måte.

1. Det eneste du trenger å gjøre er å logge inn med ditt brukernavn og passord, og trykke på «Phone» øverst på midten.

2. Da får du opp en side med en rekke valg. På høyre side får du opp et bilde av telefonen du allerede har synkronisert. Du får også opp muligheten til å legge til en ny telefon.

3. På samme måte som ved første synkronisering finner du produsent og hvilken mobil du har.

4. Mobilnummeret ditt kommer opp automatisk. Det eneste du må skrive inn er passordet ditt for å bekrefte at det er ditt mobilnummer. Deretter får du tilsendt oppsett til den nye mobiltelefonen din.

5. Nå er den nye telefonen klar til å motta kontaktene som allerede ligger lagret hos ZYB. Hvordan du går frem for å synkronisere, står detaljert beskrevet på siden etter du har lastet ned oppsettet.

Følger du denne veiledningen, trenger du ikke lenger å bekymre deg for å miste nummere til venner og kjente. Det eneste du må huske på, er å synkronisere jevnlig slik at nylig innlagt informasjon ikke blir borte, dersom telefonen gjør det.

Se selskapets egen skrytevideo her. (Ekstern lenke)

Har du sett våre nye IT-sider? Sjekk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere