RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tjener du på Statoil-salget

Sist oppdatert:
Staten har solgt 100 millioner aksjer til institusjonelle investorer og nå vil de selge til deg for samme pris – der er det nesten risikofri gevinst å hente. Les mer
Onsdag denne uken bestemte Olje- og energidepartementet å selge seg ned i Statoil. 100 millioner aksjer ble plassert i markedet til kurs 106,10 kroner stykket. Aksjene ble revet vekk fra tilretteleggerne Merrill Lynch.

Nå skal DnB NOR Markets selge opp til 17,65 millioner aksjer til private investorer i Norge og EØS-området – og siden staten er hyggelig selges aksjene til samme kurs som i det institusjonelle salget: 106,10 kroner aksjen.

Og her er det penger å tjene. Dersom du selger aksjene til en kurs som er høyere enn det staten skal selge seg ned til så kan du hente ut en nesten risikofri gevinst.

Maksimum antall aksje du kan tegne deg for er 10.000, og tegningsfristen går ut fredag 25. februar. Dersom du short-selger 10.000 aksjer i dag til kurs 109 kroner (torsdagens sluttkurs) så kan du kjøpe aksjene tilbake fra staten til kurs 106,1 kroner. Gevinsten er 2,90 kroner per aksje – eller 29.000 kroner før gebyrer, kurtasje og skatt.

Om du får solgt aksjen short på høyere kurser er det mer å hente, dersom du får solgt dem på lavere nivå, da er det mindre å hente.

Men husk at du må shorte aksjen – du må altså låne aksjer fra din megler som du må levere tilbake. Dersom veldig mange skulle tegne seg i emisjonen så vil det kunne føre til at alle som vil ikke blir tildelt 10.000 aksjer.

Forrige gang staten solgte seg ned tegte 7.000 privatpersoner seg. Det er verd å merke seg at dersom 1.765 personer tegner seg for 10.000 aksjer - så er hele plasseringen fulltegnet.

Da må man hente aksjene man mangler tilbake over markedet – til en kurs som potensielt er mye høyere enn dagens. Men det er eneste risikoen du tar...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere