RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik trener Barack Obama

Foto: TIM SLOAN (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Presidenten (47) er et godt eksempel for middelaldrende menn.

(SIDE2): Bildene av Barack Obama på stranda i badeshorts da han var på ferie på Hawaii før jul florerte i avisene verden over. Nylig frontet 47-åringen forsiden av magasinet Men’s Health, hvor han avslører hvordan han får den veltrente kroppen.

- I en verden der det er et økt fokus på helse og sunnhet, viser han at eldre menn kan, og burde være interessert i å holde seg i form. Passer du på å holde deg i fysisk god form, vil du føle deg bedre, se bedre ut og bli en mektigere person. Eller i Obamas tilfelle, den mektigste mannen i den vestlige verden, sier treningsredaktør Wesley Doyle i Men's Health.

Selv under hele valget og i ettertid, har Obama opprettholdt treningsrutinene sine.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Må trene
Hver dag klokken 07.30 drar presidenten i treningsstudio og gjennomfører en økt på 45 minutter.

Ifølge boken «Dreams From My Father» startet Obama for alvor å trene da han var 22 år gammel. Da sluttet han å drikke alkohol og droppet sine andre laster, og begynte å løpe seks kilometer daglig.

Det har han gjort siden. Obamas stab sørger alltid for at det blir lagt inn tid til en treningsrunde i timeplanen hans. Presidenten spiller også regelmessig basketball, og det hevdes at han ønsker å bygge basketballbane i Det hvite hus, skriver Telegraph.

Til Men's Health forklarer Obama hvorfor han er så avhengig av å trene.

- Hovedgrunnen er fordi det klarner hodet og fjerner stress. Blodtrykket mitt er lavt og jeg spiser sunt. De fleste av treningsøktene mine er jeg nødt til å gjøre før dagen min starter. Det er alltid en liten kamp mellom å velge søvn eller trening. Men vanligvis trener jeg 45 minutter, seks ganger i uka. Jeg løfter vekter en dag, og gjennomfører kardiotrening den neste. Jeg skulle ønske jeg fikk tid til å trene 90 minutter.

Obama har også et sunt kosthold. Han er blant annet svært glad i brokkoli, og spiser ofte nøtter og proteinbarer etter å ha trent.

Flott forbilde
Peter Baker ved Men's Health Forum mener presidenten er et godt eksempel for menn.

- Han viser hvordan en middelaldrende mann engasjerer seg i fysiske aktiviteter, og selvsagt sender det ut et positivt eksempel. Det bør føre til at andre menn, og politikere, tenker over dette livsviktige temaet, sier han, og legger til at et problem blant eldre menn er at de ofte mister selvtillit på treningsstudioer på grunn av det såkalte «six-pack-presset» unge gutter sender ut.

Derfor kan Obamas fokus på trening være bra for eldre.

- Jeg hadde en 69 år gammel kvinne som sa til meg nylig at hun ønsket seg armer som Madonna. Mange middelaldrende menn ville kviet seg for å si noe lignende. Men hvor mange vil ikke nå se på bilder av den muskuløse 47-årige lederen og ikke si: «Jeg ønsker meg like mye makt som ham», men isteden uttrykke «Hvordan kan jeg se sånn ut?».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere