*Nettavisen* Nyheter.

Slik trener du kjæresten din

Foto: (Shutterstock)

Bruk dyremetoder på mannen din for å få det slik du vil.

(SIDE2): «Det er umulig å endre på menn» sier klisjeen, men det er ikke så sikkert at det stemmer.

En ny kilde sier nemlig at menn ikke er så vanskelige å trene opp til å gjøre som man vil - og kilden er dyretrenere.

- Menn har flere av de samme egenskapene som hanndyr, og derfor er det sannsynlig at de vil respondere på samme treningsteknikker som dyr, sier forfatter av boken «What Shamu Thaught me about life, love and marriage: Lessons for People from Animals and Their Trainers».

Kanskje ikke så dumt, dersom man irriterer seg over (manglende) egenskaper hos sin bedre halvdel.

Cosmopolitan.com har bedt kjente psykologer se på metoder brukt innen dyretrening, og fått dem til å gi sin vurdering av hvor effektive metodene vil være på hannkjønnet hos menneskene. Svaret kan overraske.

1. Han er allergisk mot å gjøre husarbeid
I arbeidet med sjimpanser er det vanlig å vende seg til deres lekne side, for å få oppmerksomheten deres.

- Når vi vil få apene til å gjøre bestemte oppgaver, går vi til deres nivå og leker med dem i fem-ti minutter, sier direktør ved Animal Planets Escape to chimp Eden, Eugene Cusson.

Når sjimpansene har hatt det litt moro en stund, er det lettere å få dem til å gjøre ting som kanskje ikke er fullt så morsomme.

Og ifølge psykolog Anthony Riche, så er ikke det så dumt på forsøke på mannen heller.

- Føy han ved å være lystig og fjasete i noen minutter. Deretter sier du at du skal fortsette å ha det gøy etter at han har tatt ut søpla eller hva enn du ønsker at han skal gjøre av kjedelig husarbeid.

Benytter du teknikken over tid, vil han etter hvert heller ikke forbinde slike huslige oppgaver som kjedelig, og muligens ikke klage over å måtte gjøre dem.

2. Han er en sosial amøbe
Valper har en tendens til å sniffe på alt - også mellom beina på folk.

- For å vende hunden av med det, så belønnes valpen med godbiter eller ros når den gjør som man vil, men blir oversett den når den ikke oppfører seg som ønsket, sier Sutherland.

Ettersom hunder lengter etter kos, vil de over tid slutte med uønsket atferd og gjøre tingene slik eieren ønsker.

Det samme kan funke på menn som har en tendens til å fortelle lite passende vitser eller plukke seg i nesa i offentlige sammenhenger.

- Dersom du kjefter eller ber han slutte, vil han føle at du oppfører deg som moren hans. Men dersom du i stedet overser han når han gjør kvalme ting, og kysser eller klemmer på han når han oppfører seg bedre, så vil det ha en effekt over tid, sier psykolog Patricia Covalt.

Men timing er viktig - vær nøye på å belønne han akkurat i det han oppfører seg bra, ellers kan han - som hunden - miste sammenhengen mellom oppførsel og kos, og effekten uteblir.

3. Han rømmer når dere krangler
Hester blir fort nervøse og vil stikke av, og derfor benytter trenere seg av en rolig stemme og berøring.

Og under en krangel er det også mange menn som ser ut til å ønske seg langt vekk.

Har du egentlig lyst til å kjefte og brøle, så hold igjen. Ved å bruke en mykere tone og forklare hvorfor du ikke liker ditt eller datt, når du målet ditt.

- Ved å rolig forklare han hva du mener er galt, vil gjøre det lettere for ham å høre etter, sier Covalt.

Berøring er også viktig - legg hånden din på hans, og vis ro på den måten.

4. Han er sta som et esel...
Når pumatrenere forsøker å få dyret til å gjøre som de vil, møter de kattedyret på halvveien.

- I stedet for å forsøke å underkue pumaen, går man sammen med dyret, med skuldrene tilbake og hodet hevet. Dermed ser man ikke ut som et bytte, men heller ikke truende, sier Sutherland.

Selv den tøffeste fyren kan føle seg kastrert av en tøff dame, så dersom du har en vanskelig samtale med ham, så tenk på kroppsspråket ditt.

- Dersom du står svært nærme mannen, med hendene på hoftene og bena fra hverandre, vil han gå i forsvarsposisjon, sier kroppsspråkekspert Patti Wood.

Den beste måten er å stå litt på avstand, avslappet og uten en aggressiv kroppsholdning. Det gjør han mer åpen for å ville snakke med deg.

5. Han nekter å lette på liket
Løver kan være vanskelige å flytte på - de er vant til å gjøre som de vil, det er ingen som kan hindre dem. Og late som de er sover de opp til 20 timer i døgnet. Dyretrenere benytter seg derfor av å vise løven fordeler den oppnår dersom den beveger på seg.

- Derfor benytter vi tiden de faktisk er våkne og oppe til å få dem til å gjøre det vi vil, i stedet for å forsøke å tvinge en løve til aktivitet når den er i slappe-av modus, sier løvetrener Dave Salmoni.

Og igjen - dersom mannen din er av typen som er mest aktiv om morgenen, så be om hjelp da. Eventuelt bestikk ham, slik at han ser større fordeler i å bevege på seg, enn å ligge og sløve.

6. Han er ikke romantisk
Elefanten kan lære seg en haug med triks, men den er nødt til å se for å lære. Vil man at den skal male, så må man først male selv, slik at elefanten har sett det bli gjort først.

Det samme gjelder dersom du vil at mannen din skal gjøre flere romantiske ting. For mannen er mer enn romantisk nok stort sett, han er bare ikke alltid så flink til å tenke gjennom hvordan han kan vise det i praksis.

Så vis ham - ved å tenne stearinlys hjemme hos dere, åpne en flaske med favorittvinen og det som hører til den rosa pakken. Det vil føre til at han kommer på ting og tang han selv kan gjøre.

(Kilde: Cosmopolitan.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag