RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(NAF)

Slik unngår du bruktbilfella

Sist oppdatert:
En NAF-test kan avsløre skjulte feil og mangler

Vurderer du å bytte bil før sommerferien? Hvis valget faller på en bruktbil, bør du ta en NAF-test for å unngå å kjøpe katta i sekken. Ingen ønsker vel at sommerferien skal bli ødelagt av plutselige mangler som kommer til syne på verst tenkelige tidspunkt. Dessuten synes vel de fleste av oss at det er hyggeligere å bruke penger på noe annet enn store reparasjoner.

9 kjøpevettregler for bruktbil

Nøytrale råd
Hos NAF får du nøytrale råd om bilkjøpet før du eventuelt bestemmer deg for å slå til. I tillegg får du en tilstandsrapport på bilen, og råd om pris og kjøpsvilkår. Mange bruktbilselgere skryter av at EU-kontrollen nylig er blitt gjennomført. Det er vel og bra, men en slik kontroll er ikke godt nok grunnlag for kjøp og salg av bil. Medlemmer får god rabatt på biltester hos NAF.

Sjekk bilen nøye
Har du først fattet interesse for en bil, gjelder det å være nøye. Man bør alltid prøvekjøre og se bilen før den kjøpes. Starter motoren uten problemer? Virker clutchen uten å slure? Det er blant spørsmålene du bør stille deg. I tillegg bør du lytte etter ulyder fra motor og drivverk, og sjekke at alle grunnleggende funksjoner, som for eksempel vinduspussere, er i orden. Husk at de minst synlige skadene kan være de farligste og dyreste.

Eksperthjelp
Uansett hvor nøye man er, hender det fra tid til annen at man trenger juridisk hjelp for å løse opp i floker som er oppstått i forbindelse med bruktbilkjøp. NAF-medlemmer får bistand fra våre advokater og biltekniske eksperter.

Når bilen først er kjøpt gjelder det å sørge for å holde den i orden. En godt vedlikeholdt bil ivaretar sikkerheten. Dessuten får du mer igjen for bilen når du skal selge den. Det kan derfor være en god idé å gjennomføre en NAF-test, for eksempel før ferien. Slik oppdager du feil før det blir kritisk, og du får et rimelig og oversiktlig vedlikehold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere