*Nettavisen* Nyheter.

Slik unngår du PDF-skrekken

Skadelige PDF-dokumenter skaper problemer, men er enkelt å unngå.

Adobe Reader er et av verdens mest brukte programmer, og gir deg muligheten til å lese det utbredte (og utskjelte) filformatet PDF.

Stort sikkerhetshull
I forrige uke ble det avslørt at det er et stort sikkerhetshull i alle utgavene av programmet som gjør at nettkriminell kan ta fullstendig kontroll over datamaskinen din bare ved at du åpner en litt spesiell PDF-fil. Og i de siste dagene har i alle fall undertegnedes innboks blitt fyllt opp av unormalt mye e-post fra ukjente personer der det har vært PDF-vedlegg.

Problemet er at Adobe av ukjente årsaker ikke klarer å fikse dette hullet før uti mars, og i mellomtiden blir du som bruker stående i fare for å åpne opp filer som potensielt kan innlemme datamaskinen din i et botnet.

Enkel løsning
Men det finnes to løsninger på problemet, der det ene er enkelt og det andre er fenomenalt.

Klikk på bildet for å forstørre.

1.Sikkerhetsselskapet TrendMicro oppfordrer deg enkelt og greit å gå inn i innstillings/preferences-menyen i Adobe Reader og finne det alternativet som heter JavaScript. I den menyen velger du rett og slett å fjerne for avhukingen som tillater bruk av JavaScript i programmet.

Det er nemlig håndtering av JavaScript som er kjimen til problemet, og ved å deaktivere funksjonen, så unngår du problemet. De færreste PDF-dokumenter benytter seg av JavaScript uansett, så ulempene er få.

2. En annen løsning er å kaste hele Adobe Reader på dør, og heller installere gratisprogrammet Foxit Reader, som er et helt gratis alternativ til Adobes originale program.

Programmet er utrolig rask, har forøvrig ingen sammenheng med nettleseren Firefox (selv om integrasjonen er strålende).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.