Slik unngår du sexstress

Foto: thinkstock

Løsninger for stress i senga.

22.07.11 13:04

(SIDE2): Mer sex, mindre stress har det lenge blitt hevdet, men hva om du stresser under akten?

Ekstrabladet.dk har tatt opp seks problemer og gir deg tipsene for hvordan du løser dem. De fleste forbinder nemlig stress med for eksempel for liten tid eller for vanskelig oppgaver. Men fenomenet sexstress dukker altså stadig oftere opp.

De fleste menn er stresset for at de kommer for tidlig, mens kvinnene tenker på om de faktisk kommer i det hele tatt, skriver nettstedet

Prestasjonsangst er den største grunnen til at man stresser i senga, og flere setter for høye krav til seg selv i forhold til sin partner.

Sexolog Linn Heed som beskriver de seks problemene og som gir deg løsningene.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

1. Jeg har ikke lyst
Dersom den ene partneren mangler søvn, er sliten eller rett og slett bare ikke har lyst, går dette utover sexen. Mangel på søvn er noe av det som svekker lysten aller mest. I slike tilfeller er det kommunikasjon som er nøkkelordet. Si til partneren din at du har veldig lyst til å ha sex og å være intim, men at du rett og slett ikke orker akkurat nå.

2. Jeg klarer ikke gi henne orgasme
Her er problemet mentalt. Han tror at det er hans fulle og hele ansvar å få henne til å komme. Det er det ikke. Kvinnen kan like gjerne ta ansvar selv, slik at også hun får orgasme. Det er absolutt lov å fortelle han hva du tenner på og hva du synes er pirrende og opphissende.

Foto: Thinkstock

3. Min partner sexstresser meg
Å gå rundt med en følelse av udugelighet er ikke bra. Dersom du ikke forteller dette til din partner, blir problemet bare enda større enn det i utgangspunktet var. Måten du oppfatter din partner på, er ofte et ukjent fenomen for han eller henne. Fortell din partner at du føler deg stresset når dere hopper til køys. Kanskje forteller du noe som oppleves helt nytt for partneren din?

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

4. Vi har et kjedelig sexliv
Dette er en av de enkleste å gjøre noe med. Bare fantasien setter en stopper og du selv er nødt for å ta initiativet. Ta et felles bad etter at ungene har lagt seg og gjør det på onsdag, ikke lørdag. Gjør om den vanlige rekkefølgen dere har i senga, prøv noe nytt. Kjøp nytt undertøy eller last ned en sex-app til telefonen.

Foto: Thinkstock

5. Jeg kommer for fort
Her gjelder egne triks og øvelser, men først og fremst er du nødt for å fortelle din partner om problemet. Pass på og ikke fokusere kun på å holde igjen, da forsvinner lysten. Unngå negative tanker og utnytt teknikker, hvor du venner deg til å stoppe og å starte opp igjen.

6. Jeg har problemer med å få orgasme
Alt hysteriet rundt orgasme, skaper voldsomt stress. Spesielt for kvinnen. Det er fortsatt mange som ikke greier å få orgasme, men trikset er å ha en åpen dialog om det. Sammen kan dere eksperimentere og leke dere fram, kanskje dere finner ut av det på den måten? Ikke lat som du kommer. Si heller til din partner at du sliter, at det ikke er hans skyld og at du gjerne vil finne en løsning på problemet sammen med han. Dersom dere finner ut av det sammen, er jo det en gave for dere begge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.