RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik unngår du slitt hår

Kjendisfrisør gir deg rådene for å unngå flisete tupper.

(SIDE2): Flisete tupper er forbannelsen for alle jenter som ønsker å spare til langt hår, påpeker Richard Ward, kjendisfrisør.

- Hvis hår deler seg så bør det klippes så fort som mulig, før det får sjansen til å spre seg og «revne» høyere opp. En god stylist ved hvor mye som må klippes bort. Etterpå bør du ta en intens fuktighetsbehandling, sier han, ifølge The Sun.

Hvordan stoppe flisete tupper? Her er Wards råd:

- Det viktigste å huske på er at forebygging er lettere enn å helbrede!

- Alt utstyr til håret som er elektrisk bør være såkalt håndvarmt. Det vil si at du kan ta det inntil huden uten at du brenner deg.

- Du kan bruke en hårføner som er like varm som i en frisørsalong, men for å unngå skader må du holde den et stykke unna håret slik at det blir kjøligere. Lær i en frisørsalong hvordan du tørker håret korrekt, noe som fører til at du ikke trenger å vaske eller style håret så ofte. Gi håret en pause så ofte som mulig, og dropp rettetang og andre stylingjern.

- Unngå å legge farge over farge – vær bevisst på hvor mange påføringer med hårfarge du har tatt på samme hår. Har du for eksempel hår ned til skuldrene bør hårfargen i endene være gammel. Lag deg en oversikt over hårets «historie».

- Gjentakende eller overbruk av farge skader håret ditt uopprettelig.

- Ikke dra eller rykk i langt hår, spesielt gjelder dette når det er vått. Bruk en børste med børstehår, og du skal kjemme fra tuppene og inn til røttene – ikke omvendt.

- Vask håret nøye, og bruk en god behandling minst hver fjerde gang du tilfører håret shampoo.

- Ha et sunt kosthold. Spis nøtter, bær, grønnkål, brokkoli og mat som er rik på sink og fet fisk – det gir håret optimal vitalitet og sunnhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere